Kifli vagy zsömle alakú lesz a hold 2020 márciusában?

spot_img

Jövő márciusra a 30 000 dolláros bitcoin és 80 dolláros ethereum árfolyamot sem tartják elképzelhetetlennek a Deribit opciós kereskedői.

A kriptopénzek világában is egyre népszerűbbé válnak a hagyományos piacokat uraló származtatott ügyletek, vagyis a derivatívák, amik a pénzügyi kockázatkezelés bevett eszközei. Ezek:

  • Csökkentik az árfolyamingadozásokból eredő kockázatokat. Ilyen ügyletnek tekinthetünk például egy olyan előfizetést, amiben megállapodunk egy szolgáltatóval arról, hogy egy előre meghatározott ideig, előre meghatározott (és ezért előre tervezhető) áron kínál számunkra internet előfizetést. A tőzsdéken többek között a mezőgazdasági termékek piacán szoktak ilyen szerződéseket kötni, ahol a terményeket már jóval azok elvetése előtt is eladhatják, így a termesztők és a felvásárlók is mentesülhetnek az időjárás kiszámíthatatlanságából adódó kockázatoktól.
  • Biztosításként (hedge) szolgálhatnak, mert használatukkal megelőzhetőek a nagyobb pénzügyi veszteségek. Ha valaki például bitcoinba fekteti a pénzét, egy opciós szerződés megkötésével bebiztosíthatja magát az árfolyam nagyarányú esése ellen. Egy ilyen ügylet lehetőséget teremt arra, hogy egy esetleges zuhanás után egy korábban meghatározott, de magasabb árfolyamon értékesítse a coinjait.
  • Lehetőséget adnak a spekulációra és alkalmasak a medve piacok során a csökkenő árfolyamokból való közvetlen profitszerzésre (shortolás).

A 2014 óta működő Deribit egyike a feltörekvő kriptós derivatívákat kínáló oldalaknak, ahol éppen tegnap álltak élesbe a 2020 márciusának végén lejáró opciós szerződések.

Deribit Bitcoin spekuláció szórása

Az eddig megkötött ügyletek alapján, a kereskedők és befektetők jövő tavasszal 4000 – 30 000 dollár közötti bitcoin árfolyamokat és 80 – 600 dollár közötti Ethereum árfolyamokat tartanak elképzelhetőnek. Mit gondoltok, melyik tábornak lesz igaza?

2020 márciusában a bitcoin árfolyama

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

2020 márciusában az Ethereum árfolyama

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Ha forintért szeretnél bitcoint vagy ethereumot vásárolni, látogass el a MrCoin oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img