A BitMEX biztosítási alap már 300 millió dollárt tartalmaz

spot_img

Összesen 31 300 bitcoin értékére, vagyis 314 millió dollárra nőtt a BitMEX biztosítási alap mérete. Az alap értéke 2019 eleje óta ezzel együtt több mint 50%-kal nőtt.

A BitMEX Insurance Fund célja, hogy az auto deleveraging-et (tőkeáttét csökkentést) megakadályozza. A tőkkeáttét csökkenés is egy biztosítási mechanizmus. Akkor történhet meg, amikor a vesztes fél pozíciójának likvidációja nem mehet végbe a kijelölt likvidációs áron, mert a piaci ár nem érinti azt az árat. Így egy ellenérdekelt nyertes trédernél csökkentik a tőekáttételt.

A biztosítási alap a másik biztosítási mechanizmus: egyfajta puffert képez és gondoskodik arról, hogy a fenti szcenárió ne fordulhasson elő és a nyertesek mindig a várható hozamot kapják kézhez és a veszteseknek mindig legyen elég, hogy ki tudják fizetni a nyertes félt. Így ha a likvidációs ár egy bid és ask közé esik, a különbözetet a biztosítási alap téríti a vesztesnek, lehetővé téve, hogy a várt likvidációs áron zárja a pozícióját és ne forduljon mínuszba az egyenlege.

grafikon: theblock

A biztosítási alap akkor tud növekedni, ha a piac elég likvid, nem túlságosan volatilis és szűk bid/ask spreadek jellemzik. Az alapba akkor kerül pénz, ha a likvidációkor sikerült a csőd ár feletti piaci áron likvidálni a pozíciót.

A BitMEX biztosítási alap jelenleg a teljes bitcoin készlet 0,15%-át birtokolja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img