Hány látogatót vonzanak a kriptopénz témájú oldalak?

spot_img

Sokat hallunk arról, hogy pontosan milyen indikátorok alapján értékelhetjük – vagy értelmezhetjük – a kriptopénzek piacát, a leggyakoribb természetesen az egyes coinok, tokenek, és persze a teljes piac tőkeértéke. Az is gyakran előkerül, hogy vajon hányan rendelkeznek kriptopénzekkel világszerte, vagy akár “csak” egy-egy országban.

Ahogy egyre jobban elmélyedünk a területben, úgy kerülnek elő újabb, és újabb ötletek, megnézhetjük akár azt is, hogy a kereskedést segítő fizetős szoftvereknek hány felhasználója, és előfizetője van, elemezhetnénk a bányagépekhez használt GPU-k eladási statisztikáit is az elmúlt évek során, a sor még hosszan folytatható.

Mi a kriptopénzek piacára dolgozó oldalak látogatottságát választottuk mai összeállításunkhoz, bővebb bevezető helyett lássuk, hogy mégis hányan látogatják a jól ismert kripotpénz információforrásokat! Minden oldal esetében 2019 júliusa lesz a vizsgált időszak.

CryptoCompare

  • Havi látogatószám: 4 500 000

Látogatottságában toronymagasan vezet az USA, forgalmának bő 13%-át kapja az észak-amerikai országból, második helyen 7,4%-al az Egyesült Kirlyság áll, harmadik helyen pedig a szomszédos Szlovákia, 4,9%-al, őt követi Oroszország 4,01%-al.

Forgalmának bő 75%-a direkt látogatás, azaz a felhasználók nem átkattintással érkeznek, hanem célzottan.

CoinMarketCap.com

  • Havi látogatószám: 67 900 000

Az irdatlan forgalom minket is meglepett, ez a látogatószám nem csupán a kriptopénzek világában, de az általános interneten is jelentős. Az USA itt is vezető helyen áll, szintén a forgalom 13%-át adva. A második helyen Oroszország, innen érkezik a forgalom közel 6%-a, őt követi Németország, és az Egyesült Királyság, közel azonos, nagyjából négy-négy százaléknyi forgalmat biztosítva.

Coinbase.com

  • Havi látogatószám: 33 100 000

Ahhoz képest, hogy nem egy általános – és átfogó – információforrásról, hanem egy váltóról van szó, óriási látogatottsággal rendelkezik a Coinbase. Amerikai cég, így az USA a szokásosnál is “jobban” felülreprezentált, forgalmának 44%-át adva. A minden nemzetközi oldal életében meghatározó Németország, Egyesült Királyság, és Franciaország mellett feltűnik még egy kultúra, Olaszországból érkezik forgalmának 3,3%-a.

Binance.com

  • Havi látogatószám: 30 000 000

Mindezek után nem meglepő: az USA közel 10%-át adja a látogatottságának, ám a lista további szereplői már nem annyira egyértelműek. Oroszország (8,55%) után Törökország következik (5,96%), majd jön Vietnám (5,91%), az ötödik helyezett a kriptopénztőzsde látogatottságában pedig nem más, mint Brazília (4,64%).

Blockchain.com

  • Havi látogatószám: 13 900 000

A direkt forgalom itt is magas, mintegy 70,31%, a forgalmi forrásokban, azaz azon oldalak listáján, ahonnan az átkattintó forgalom származik feltűnik a bitcointalk.org, a nicehash.com, és a bitminer.io is. A legnagyobb forgalmat adó országok listáján pedig negyedik helyezettként (a jól megszokott szereplők mellett) feltűnik Ukrajna, szomszédunk az oldal látogatottságának 5,18%-át adja.

Ha szeretnél többet tudni egy-egy oldal látogatottságáról, és látogatóinak összetételéről, mondd el egy komment formájában, utánajárunk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img