8 tipp, ami ügyesebb kereskedővé tehet

spot_img

Mindenki szeretne jó, legalábbis jobb kereskedő lenni, mindenki szeretne sok, legalábbis több pénzt keresni a kriptopénzek piacán. Ez azonban nem könnyű, még egy olyan sok lehetőséggel teli piacon sem, mint amivel mi foglalkozunk, viszont mindenki képes fejlődni, aki hajlandó – egy kicsit – tanulni. Az ICOHolder remek cikke alapján következzék nyolc tipp, ami ügyesebb kereskedővé tehet minket, az összeállítás elsősorban kezdőknek szól, azonban középhaladók, és haladók is bátran átolvashatják!

Minden trade kapcsán legyen egy határozott szándékod

Magától értetődőnek tűnhet, sokaknak mégsem az: jól körülhatárolható céllal kell rendelkeznünk minden egyes trade kapcsán, akár day trade-ről van szó, akár skalpolunk, tudnunk kell, hogy pontosan mit, és miért teszünk. A tudatosság mindennek az alapja, ezt szem előtt kell tartanunk.

Szorosan kapcsolódik az előző gondolathoz az a tény, hogy ezt a piacot – is – a bálnák mozgatják, nekik pedig van valamilyük, ami nagyban hozzájárul a sikerességükhöz, ez nem más, mint a türelem. A mi hibáinkra játszanak, amint elkövetünk egy hibát, könyörtelenül ki fogják használni.

A kereskedés “nyer-veszít” játék, valakinek pénzt kell veszítenie ahhoz, hogy valaki más nyerhessen, legyünk tudatosak és körültekintőek, néha azzal nyerünk, pontosabban “nem-veszítünk”, ha nem ragadunk meg egy látszólag jó lehetőséget.

Legyen profit célunk, és hasznljuk a stop-losst!

A stop-loss használata elengedhetetlen, legrosszabb esetben azon az áron adhatunk el, amin beszálltunk, így elkerüljük a veszteséget. Ha pedig emelkedik a coin, amiből vásároltunk, akkor biztosíthatjuk segítségével a nyereséget, ne legyünk kapzsik, határozzunk meg egy minimum profitszintet, és tartsuk magunkat ahhoz!

A mindenható FOMO

Nincs is annál csábítóbb, mint amikor zöldárban úszik minden, úgy érezzük, hogy ha nem ragadjuk meg a lehetőséget, nem vásárolunk, akkor bizony kimaradunk valamiből. A már említett bálnák azonban csak mosolyognak magukban, amikor látják, hogy egyre többet várásolnak az emelkedés hatására a kicsik, nem nehéz kitalálni, hogy mi fog történni. Ismerjük meg önmagunk, ne engedjünk a FOMO – Fear Of Missing Out, a kimaradástól való félelem erejének.

A kismalac sokat eszik, a nagyot pedig megeszik

Egy bölcs kereskedő sosem utazik arra, hogy – néhány – nagy nyeresége legyen, türelmesen, és szorgalmasan dolgozik azon, hogy inkább sok kicsi, de biztos nyereséget érjen el.

Ne vegyél pusztán azért, mert alacsony az ár

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azért vesznek, mert azt látják, hogy alacsony az ára egy adott kriptopénznek, azonban nem ez az egyetlen szempont, amit érdemes szem előtt tartanunk. Fontos a sokat emlegetett market cap, azaz a tőkeérték, az adott coin, vagy token pillanatnyi árának, és az elérhető mennyiségének szorzata.

Vonzó lehet egy kriptopénz, aminek alig néhány tízezred dollár az aktuális ára, ha azonban a tőkeértéke elhanyagolható, akkor nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni, hiszen a piac figyelme elkerüli, így számunkra sem érdekes.

Túl sokáig ülni egy alton nem jó

Vannak altcoinok, amiket érdemes tartani, méghozzá sokáig, de nem túl sokáig. Egy fontos indikátor, ami segíthet annak megítélésében, hogy mennyire érdemes tartogatni egy coint a napi kereskedési volumen, minél magsabb, annál inkább alkalmas hosszútávú befektetésként.

DIverzifikáció

Minden befektetés kiszámíthatatlan, de a kriptopénzek különösen nagy kockázatot jelentenek. Éppen ezért fontos, hogy ne csupán egyetlen egy coinra, vagy tokenre fogadjunk, osszuk meg a kockázatunkat. Sőt, érdemes a kriptopénzek piacán kívülre is tekintenünk, és más, hagyományos eszközökben is tartanunk a tőként egy részét.

Kukába az érzelmekkel

Egy jó kereskedő sosem engedi meg magának, hogy az érzelmei akár egy kicsit is befolyásolják, sem a negatív, sem a pozitív érzelmeknek nincs helye a kereskedési munkánk során. Mindenre higgadt, hideg fejjel kell tekintenünk, még akkor is, amikor úgy tűnik, hogy minden ellenünk van.

Csatlakozz Discord csatornánkhoz, nézd meg, hogy mit mondanak az aktuális lehetőségekről mások!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img