Mától kereskedhető a Siacoin a Kraken felületén

spot_img

A CryptoNinjas beszámolója szerint mától kereskedhetünk a teljes ismeretlenségből már kikerült, azonban még nem túlzottan népszerű Siacoin-al a Kraken kriptopénztőzsdén. A bejelentés tegnap érkezett, azonban a mai nappal indul az éles kereskedés, SC/USD, SC/EUR, SC/XBT, és SC/ETH párokról van szó.

A felhő alapú szolgátlatásokra, és adattárolásra fókuszáló Sia 2015-ben, Bostonban indult, egy Nebulous névre keresztelt cég áll a háttérben. Nyílt forráskódú, az alapítók elmondása szerint “népes” programozói bázissal rendelkező projektről van szó, sokan, és sokat dogloznak a Sia API tökéletesítésén.

A Sia piactéren tárhelyszolgáltatók versengenek a tárhely igénylők kegyeiért, az elszámolási egysés természetesen a siacoin, a bányászható, és most már a Krakenen is kereskedhető kriptopénz. Összevetve a centralizált szolgáltatásokkal átlagosan 90%-al olcsóbb a Sia rendszerében az adattárolás, a következő nyers szémok önmagukért beszélnek:

  • 1 TB tárolása a Sia segítségével: 1-2 USD / hó
  • 1 TB tárolása az Amazon S3 segítségével: 23 USD / hó

Ráadásul a kihagyások is elkerülhetőek a redundáns rendszerben, az úgynevezett single-point-of-failure, azaz az egyetlen “pontnak” való kitettség is elkerülhető. A feltöltött adatokat titkosítja, majd a hálózat tagjai között szétosztja a rendszer, nincsenek központi szerverek, így csak a végfelhasználó férhet hozzá adataihoz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img