Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj I.

spot_img

Az internet tenegere telis-tele kereskedési tippekkel, ezeknek egy része az emberi pszichológiáról, más része praktikus, logikus hétköznapi, netán technikai tanácsokból áll. A kínálat óriási, a minőség változó, a tanulás viszont kötelező. Éppen ezért sorozatot indítunk, rövid, hármas “csomagokban” érkeznek a tippek, gondosan válogatva olvasóinknak.

Tanulj attól, aki sikeresebb nálad!

Egykor ha brókerré akartunk válni, egy profi brókercéghez kellett szegődnünk, hasonlóan ahhoz, ahogy a mesteremberek is inasokat fogadtak a még korábbi időkben, a kezdő szép lassan haladóvá vált, majd mesterré lett. A digiáltis korban azonban szinte semmi szükség arra, hogy fizikailag is a közelében legyünk valakinek, akitől tanulni szeretnénk, ragadjuk meg az internet adta lehetőségeket, figyeljük meg, hogy hogyan gondolkodnak, milyen “mintázatokkal” dolgoznak a náliunk sikeresebb, rutinosabb kereskedők.

Ne a napi, heti, vagy havi teljesítményeid határozzák meg a döntéseid!

Ne engedd, hogy az aktuális, vagy a közelmúltban elért eredményeid befolyásolják azt, hogy aktuálisan megteszel, vagy éppenséggel nem teszel meg egy adott lépést. Nem szabad semmilyen plusz kockázatot vállalnod pusztán azért, mert szinte csak veszteséget értél el az elmúlt napokban, de az sem tehet könnyelművé, hogy sokat, vagy legalábbis sokszor nyertél az utóbbi időben.

A kínálkozó, és hideg fejjel átgondolt piaci lehetőségek adhatnak csak okot egy-egy kereskedési döntés meghozatalára.

Ismerd meg, és használd ki a saját stressztűrő képességed!

Vannak emberek, akik egy háborús övezetben is higgadtak képesek maradni, van, aki egy átlagos közlekedési szituációtól is kiborul. A stressztűrő képességünk nagyban eltérhet, azt is látnunk kell, hogy bizonyos mennyiségű stressz kifejezetten hasznos, inspiratív, a – tűrőképességünkhöz mérten – túlzott stressz viszont ront a teljesítményünkön, hosszútávon akár fizikai tünetekkel is járhat. Tapasztalat útján, sok tudatossággal, és önfegyelemmel ismerjük meg a saját határainkat, olyasmiről van szó, amiben senki sem nyújthat segítséget, teljességgel egyénfüggő tulajdonságról van szó.

Érezzünk rá a saját határainkra, tudatosan helyezzük magunkat az inspiráló stresszmennyiségbe, a megismert határainkat ne lépjük túl, fogadjuk el önmagunkat akkor is, ha alacsonyan van a küszöbünk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img