Miért ilyen alacsony a Bakkt volumene?

Megosztom

A múltkor már megírtuk, hogy a Bakkt elég lehangolóan indult, a kereskedés volumene messze elmaradt a vártnál. Bár történt egy kis ugrás a héten, a számok még mindig alacsonyak maradtak. A konkurens chicagói tőzsdén viszont egész évben növekedtek a határidős szerződések volumenei.

Lássuk milyen okok tartották távol a befektetőket a Bakkt termékeitől:

  • Sokan azt állítják, hogy a legfontosabb tényező az, hogy a Bakkt-on megtalálható határidős szerződések természetben (fizikailag) és Bitcoinban kiegyenlítendőek. Ez azt jelenti, hogy a szerződések lejárta után a kereskedők Bitcoint kapnak kézhez. Eközben a chicagói árutőzsdén készpénzben egyenlítődnek ki a határidős kontraktusok. A készpénz pedig sokkal jobban vonzza a hagyományos pénzügyi világ spekulatív befektetőit.
  • Ebből következik a másik tényező, hogy egy átlagos Wall Street befektető nem igazában van tisztában azzal, hogy mit jelentene számára ha Bitcoinhoz jutna a szerződések végén. Annak tárolásáról vagy újraeladásáról már saját magának kéne gondoskodnia – persze már rendelkezésre állnak a különböző letéti és tanácsadási szolgáltatások a Bakkt-on belül is, de ezek még inkább ismeretlenek.
  • A határidős szerződések intézménye úgy született, hogy egy termelési szezon elején egy árucikk (pl. gabona, gyümölcs) árfolyamváltozásai ellen szerették volna bebiztosítani (hedgelni) magukat a termelők. Ebben a kontextusban a bitcoin „termelői”, a bányászok, viszont képtelenek ezt megtenni, mert a leghosszabb lejáratú kontraktus is 1 hónapos (van egy napos is, de annak a volumene elhanyagolható), pedig eléggé hasznukra válna a dolog. Persze ebben az is szerepet játszik, hogy a két villág, a bányászok és a hivatásos befektetők világa elég távol áll egymástól.

/decryptmedia/

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel