Túlélni 24 órát csak bitcoinnal 2019 végén

spot_img

Időről időre érdemes átgondonlunk a kriptopénzek elterjedése kapcsán, hogy hol is járunk, mennyire része, vagy éppenséggel “nem része” a hétköznapoknak a kriptopénzzel való fizetés. Pontosabban a túlélés. Szerencsére vannak teljesen elfogulatlan jútúberek akik elvégzik helyettünk a munkát, izgalmas kísérleteket hajtanak végre anélkül, hogy tudnák mennyire hasznos az, amit csinálnak.

Néhány nappal ezelőtt pontosan ezt tette Ryan Trahan, az egyik feltörekvő, valóban humoros tartalomgyártó, egy random amerikai városban próbált meg túlélni egészen pontosan egy bitcoin segítségével, 24 órán keresztül.

Az eredmény felemás, volt, amikor már meglehetősen éhesen, és végül csak egy BTC-vel vásárolt ajánddékkártyával sikerült ételhez jutnia, máskor pedig teljesen természetes volt, hogy hozzájuthat bitcoin ellenében olyan, a túléléshez nem feltétlenül szükséges szolgáltatásokhoz, mint például a fodrász.

Friss, remek frizurával, ám már az éhségtől kopogó szemekkel jut el egy thai étterembe, ami a térkép szerint elfogad BTC-t, ám végül kiderül, hogy pár hónapja valóban kísérleteztek a kriptopénzzel, azóta azonban megszűntették a fizetési lehetőséget. Itt jön képbe az ajándékkártya, így egy áttételen keresztül ugyan, de mégis sikerül megvennie egy ebédet.

Ám eljutni az étteremig nem volt egyszerű, ehhez szintén az ajándékkártyára volt szükség, hiszen egyik személyszállító szolgáltatás sem fogad el kriptopénzt, arról nem is beszélve, hogy az étterem azonosítása is időbe telt, a Coinmap három éttermet is felsorolt ugyan, ám ezek közül az egyik megszűnt, a másikról pedig kiderült, hogy egész egyszerűen nem létezik.

Az egyik gyakori, vissza-vissza térő problémája a hős kísérletezőnek az volt, hogy nem igazán értette, hogy aktuálisan mennyi pénzt költ el, hiszen a 0,0193 “jellegű” bitcoin összegeket nem tudta értelmezni, legalábbis nem mondtak sokat, annak ellenére, hogy a dollár összeget is láthatta a költései során.

A jobb alsó sarokban állíthatunk be magyar feliratot a videóhoz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img