Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség

spot_img

A májusi felezés felé közeledve sokan számítanak arra, hogy a bitcoin árfolyama ismét emelkedő pályára áll. Ezért gondoltam arra, hogy megosztom veletek a következő megfigyelést, aminek alapján még egy utolsó kemény próba várhat a hodlerekre.

Ezeket a sorokat egy régebbi gépen írom, amin csak alacsonyabb képernyőfelbontást tudok beállítani, ezért nem tudom nektek megmutatni a teljes grafikont, de a Tradingview-n bárki utánajárhat az alábbiaknak.

2011 kivételével, a BTC minden év januárjában egy jelentősebb zuhanáson ment keresztül. A jó hír, hogy két medvepiaci évet leszámítva (2014 és 2018), a januári mélypont mindig egy olyan árfolyamot jelentett, amit a BTC aztán soha többet nem látogatott meg újra. Ha tehát jelenleg egy bika piac elején járunk, akkor az elmúlt 10 év megfigyelései alapján:

– a következő 4-5 hét során nem lenne szabad meglepődnünk azon, ha a bitcoin ismét padlót fogna,
– a vásárlók számára, a múltbéli megfigyelések alapján ez jelentheti majd a tökéletes beszállási lehetőséget, mert ez lesz a medve piac végét jelentő első kitörés korrekciójának a mélypontja.

Természetesen semmi sem garantálja azt, hogy ez a jelenség 2020-ban is meg fog ismétlődni, de ha a következő hetekben valamilyen hír vagy bejelentés hatására ismét megborulnánk, akkor nem árt tisztában lennetek azzal, hogy egy szezonális jelenségről lehet szó, amit egy több éven keresztül tartó emelkedési szakasz követhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img