A piac már beárazta a feleződést?

Megosztom

Az év egyik legjobban várt eseménye 5 hónap múlva jön el. A bitcoin bányászok jutalma azért, hogy fenntartják a hálózatot, a felére fog csökkenni május elején. Tekintve, hogy így a bitcoin kínálat jelentősen megcsappan, rengetegen az árfolyamok ugrását várják ettől az eseménytől.

Ha a múltat nézzük, a két eddigi feleződés utáni időszakban nagyon megnőtt a bitcoin árfolyama. 2012 novemberében, a bitcoint az első feleződésekor 12$ körül cserélték. A rákövetkező egy évben az ára tízszeresére növekedett. A másik feleződéskor, 2016 júliusában 650$-ért vették a bitcoint, majd az azt követő egy évben 400%-ot ment az árfolyam.

Vannak viszont olyanok, akik azt állítják, hogy a piac már beárazta a feleződést. PlanB népszerű trader, a stock-to-flow model pártolója azt állítja, hogy a feleződést már helyesen beárazták és az idei feleződés már nem jár majd akkora bull-run-al mint az eddigiek.

https://twitter.com/100trillionUSD/status/1212373777927081984

Nem ő az egyetlen, aki azt állítja, hogy más dinamika működik a piacokon mint eddig. Melten Demirors a CoinShares-től azon az állásponton van, hogy a piacokat a derivatív kereskedés dominálja, nem a bitcoin spot trading. Emiatt a kínálat (vagyis a tényleges bitcoinok a piacon) és a kereslet hagyományos modellje nem vonatkoztatható többé erre a piacra.

Egy harmadik tényező is szerepet játszik a feleződés utáni bikapiac potenciális elmaradásában. Általában minél ismertebb és minél régibb egy trend, a piac szereplői annál inkább azzal összhangban és annál hamarabb reagálnak rá.

/cryptopotato/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel