Közel 800 000 tárcában van legalább 1 bitcoin

spot_img

A Daily Hodl összefoglalója szerint jelenleg közel 800 000, egészen pontosan 780 149 tárcában van legalább 1 BTC, a felhalmozás fontos jelét adja ezzel a piac. Elemzők szerint ez egyértelműen mutatja, hogy a bitcoin “jó formában van”, annak ellenére is, hogy a mainstream média időnként más képet fest a legismertebb kriptopénzről.

Kétszer annyi tárcában van legalább egy bitcoin, mint 2015-ben, 2019 azonos időszakához képest pedig 11%-os növekedésről van szó ebben a mutatóban. Mellesleg ugyanekkora növekedésről van szó abban a tekintetben is, hogy hány tárcában van 0,1 és 1 BTC közötti mennyiség.

Fontos azonban hozzátennünk, hogy egy felhasználónak több tárcája is lehet, tehát nem minden tárca jelent újabb és újabb befektetőket, nem annyi befektető van, ahány tárca, hanem kevesebb, ennek ellenére a trend mindenképp kedvező a piac hosszútávú fejlődésére nézvést.

Egy bitcoint, vagy annál többet tartalmazó tárcák száma (narancs) és a BTC árfolyama 2010-2020

Érdemes mélyebben elemeznünk a fenti ábrát, már csak azért is, mert könnyen azt hihetnénk, hogy a 2017-es, minden korábbinál jelentősebb bull run hozta a jelentős emelkedést a tárcák számában is, a grafikon azonban másról tanúskodik. Tény és való: 2017 vége komoly emelkedést hozott, a felfelé ívelő trend azonban a tárcák számában – az árfolyammal együtt – 2010 óta tart.

Különösen azért érdekes a legalább egy BTC-t, vagy annál többet tartalmazó tárcák számának dinamikus emelkedés az elmúlt tíz év során, mert a felhasználóknak egyre magasabb áron kellett vásárolniuk az idő előrehaladtával.

Ha csupán arról lenne szó, hogy a Bitcoin első évei során belépő hodlerek adják a legalább egy bitcoint tartalmazó tárcákat, akkor nem mozogna együtt a két grafikon, ha nem lenne a növekvő árfolyam ellenére – vagy éppen azért – egyre nagyobb érdeklődés a BTC iránt, akkor egyre jobban nyílna az olló, erről azonban – jelenleg – szó sincs.

Persze nem volt ez mindig így, az elmúlt 2-3 évben kis túlzással valóban szinte egymásra lehetne illeszteni a két görbét, a korábbi időszakokban azonban csak a trendvonalban mozogtak együtt, a pontosabb, közelebbi számok alakulásában eltérések mutatkoztak.

2016-ban például volt egy jelentős, jól látató ugrás a legalább egy bitcoint tartalmazó tárcák számában, az árfolyamban viszont nem mutatkozott komolyabb, hirtelen felívelés.

Az azt megelőző években azonban az árfolyam meredekebben emelkedett, ezt a meredekebb emelkedést pedig jóval több, és jóval sűrűbb tüske jellemezte, mint a tárcák számának alalkulását. Ha voltak olyan fogalmak, vagy összefüggések a cikkben, amiket nem teljesen értettél, akkor iratkozz fel a teljesen ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tanulj ingye, hatékonyan a piaról!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img