Heti hírösszefoglaló: tőzsdére megy az XRP, de mi lesz a tokennel?

spot_img

XRP -> tőzsde

A Ripple vezérigazgatója is ott volt a Davosban, a Világgazdasági Fórum legnagyobb ívű rendezvényén, amit minden évben óriási sajtófigyelem követ. Ha csak a kriptoszférát nézzük, idén Brad Garlinghouse szállította a legfontosabb hírt: a Ripple tőzsdére megy.

Garlinghouse a Wall Street Journal-nak adott interjújában megerősítette, hogy valóban szándékukban áll bejegyzett részvénytársasággá válniuk. „… Ez egy cég természetes fejlődésének egy lépése” – jegyezte meg a Ripple CEO-ja.

Miért fontos ez? Mert ha a Ripple valóban részvénytársasággá válik, úgy megnyílik a potenciális befektetők számára az út, hogy az XRP tokent teljesen kihagyják a képletből. Hiszen az XRP volatilis, kriptotőzsdéken cserélik, nem testesít meg semmilyen tulajdonjogot – vagyis csak nyűg lehet az átlagos, hagyományos befektetési világnak. De ha valaki bízik a Ripple cég terveiben és sikerében, az XRP teljes megkerülésével is tehet pénzt erre a sikerre, ami együtt jár a hagyományos befektetésekkel járó jogokkal és biztosítékokkal is.

Kriptoföldén már temetik az XRP-t és az XRP fanatikus közösségen kívül a legtöbb tréder már a teljes beomlást várja a tokent árfolyamától. Az XRP árfolyamára egyébként is rájár a rúd, a híreket egy kisebb eladási hullám követte, de tavaly is már kb. 40%-ot esett az árfolyama.

Központi bankok -> digitális pénzek

Egy érdekes tanulmány jelent meg a héten, a Nemzetközi Fizetések Bankjától (Bank for International Settlements, BIS). A BIS egyfajta kapcsolódási pont a világ központi bankjai között: feladata, hogy a monetáris politikát összehangolja és egy stabil kommunikációs csatornája legyen a különböző központi bankoknak.

A legutóbbi kutatásukból az derült ki, hogy a csatlakozott központi bankok 80%-a valamilyen mértékben dolgozik egy digitális valután. Sok híroldalon az jelent meg, hogy kriptopénzeken dolgoznak, de ez nem igaz: a tanulmányból CBDC-ről van szó, vagyis Central Bank Digital Currency-n, ami a jelenlegi pénzünk egyfajta digitális verziója, de semmiképpen sem kriptopénz.

A BIS-t jelenleg 66 központi bank alkotja, amiből 80% már megkezdte a folyamatot: 10%-uk már pilotprogramnál tart, 40%-uk a koncepció felépítését is maga mögött tudja és jelenleg kísérletezik.

Érdekes, hogy a fejlődő piacgazdaságok tartanak előrébb a témában: főleg ott tartanak teszt fázisban a digitális valuták. Az egyes országokat nem nevezte meg a tanulmány.

 

Ha gyakran kereskedsz, felhívnánk a figyelmed pénzvisszatérítési akciónkra: minden Binance kereskedésed után, a kifizett jutalékok 20%-át visszaszolgáltatjuk a számládra! Ha érdekel, olvasd el a részleteket ebben a cikkben:

Spórolj 20%-ot a Binance kereskedésen!

Diverzifikálsz vagy nem?

A héten Josh Rager ismert kereskedő tartott a Twitteren egy szavazást arról, hogy ki hány kriptopénzt tart – vagy pestiesen szólva: mennyire diverzifikált a portfóliója.

Neki ezek az eredmények jöttek ki: 

  • A közönség közel 25%-a csak Bitcoinban utazik
  • A közönség közel 47%-a BTC-t és kevesebb mint 5 altcoin tart.

Te miben bízol? Oszd meg velünk alább. Szavazás után látható lesz a Kripto Akadémia közönségének véleménye is.

Diverzifikálsz vagy csak a Bitcoinban bízol?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img