Ez történt a héten a kriptopénz piacokon: soha nem megy már 5000$ alá a bitcoin?

spot_img

Néhány héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a Bitcoin árfolyama kieshet abból a növekvő logaritmikus csatornából, amiben már nyolc éve, vagyis szinte a kezdetek óta mozog. Az alábbi grafikon Flibflib-től ered és mivel egy ideje a BTC újra 9000$ felett mozog, mégsem történt meg az, amire figyelmeztetett az ismert kereskedő. A csatorna alsó vonaláról újra elpattant a legnagyobb kriptopénz árfolyama, ezzel pedig mindenki újra megnyugodott egy kicsit.

Jöttek még ennél is pozitívabb hírek a héten. A Digitalik.net nevű kriptós statisztikával foglalkozó portál csinált egy negyedéves simított mozgóátlag indikátort és ráhúzta a bitcoin stock-to-flow modellre. Jelenleg ez az SMA 5000$-on áll és az árfolyam bőven felette mozog. A BTC törénete során az árfolyam még egyszer sem tudott negyedévnél hosszabban gyökeret verni a mozgóátlag alatt, vagyis ez egy nagyon erős emelkedő alsó határ. De itt a grafikon, ez mindent elmond:

Az intézményesült piacokról is érkezett pár jó hír:

A chicagói árutőzsdén a Bitcoin Futures elérte a 100 milliárd dolláros kereskedési volument 2017 decembere óta, amikor ez a termék bevezetésre került. A CME igazgatójának ünnepi nyilatkozatát lehozta minden nagyobb sajtótermék. A tőzsde szerint ezalatt a két év alatt annyit fejlődött a szolgáltatás, hogy a CME Bitcoin Futures az egyik leglikvidebb bitcoin derivatíva az egész világon. Reméljük, hogy a hír még több befektető kedvét hozza majd meg a kriptopénzekhez.

A Bloomberg TV vendége volt csütörtökön Heath Tarbert, az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság elnöke. A fő téma a nyersanyag és az agráripari termékek új szabályozása volt, ami pozíció limittel fékezi majd a spekulánsokat és azoknak kedvez majd, akik tényleg kockázatkezelésre és hedgelésre használják az árutőzsdét. A riport végén Tarbert arról is szót ejtett, hogy a derivatív tőzsdéken sikert arattak a digitális eszközök derivatívái. Tarbert azt szeretné, hogy az Egyesült Államok piacvezető legyen a technológiában és a digitális pénzekben is: valószínűsítette, hogy eljön az Ethereum határidős szerződések ideje is. 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img