Security token platformba fektet a SONY

spot_img

A jól ismert japán gyártó, a SONY jóval szélesebb palettával bír, mint TV-k, DVD lejátszók és más szórakoztató elektronikai termékek, a Sony Financial Group-on keresztül foglalkozik életbiztosítással (Sony Life Insurance), banki szolgáltatásokkal (Sony Bank), fizetési szolgáltatásokkal (Sony Pay), és sok egyébbel is.

A kriptopénzek iránt érdeklődők immár büszkén hozzátehetik a listához a blokklánc területét is, ugyanis nemrég fontos befektetést tett a Sony Financial Ventures (SFV) néven ismert kockázati tőke befektetési cégén keresztül, méghozzá a Securitize security token platformba.

Nem az SFV az egyedüli befektető a Securitze legutóbbi tőkeemlési körében, társult még a Nomura Holdings, a MUFG Innovation Partners, a Santander Innoventures, és a Blockchain Capital. Ha szeretnéd érteni a security tokenek lényegét, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra!

Nem ez az első alkalom, hogy a SONY kapcsolatba került a blokklánc technológiával, korábban felmerült, hogy digital rights management (DRM), vagyis digitális jogok kezelése céljával, a Playstation 5 életében szerepet kaphat a megoldás, egyelőre ez még nem valósult meg.

A SONY legutóbbi befektetése jól szemlélteti, hogy a Japán ipar mennyire érdeklődik a blokklánc iránt, a már említett MUFG Innovation Partners bő húsz másik céggel együtt kutatási konzorciumot hívott életre, a cél a technológiában rejlő lehetőségek széleskörű megismerése.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img