Ripple: állami partner, törölhető tárcák, flash crash és CNN interjú

spot_img

Az elmúlt napokban több említésre méltó dolog is történt a harmadik legnagyobb kriptopénz, az XRP háza táján.

  • A token mögött álló Ripple tovább bővítette a határokon átívelő fizetési rendszerének hálózatát. Legutóbbi partnerük az állami tulajdonban lévő Egyiptomi Nemzeti Bank, céljuk pedig hogy a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítsanak az ország külföldön dolgozó állampolgárainak, az otthonmaradt rokonaik támogathásához. Az egyiptomiak a világon az ötödikek a legtöbb pénzt hazaküldő nemzetek rangsorában, amiért a Világbank adatai szerint tranzakciónként átlagosan 7%-os jutalékot kell megfizetniük. Ezt a jövőben legalább 3%-ra szeretnék lecsökkenteni.
  • Bevezetésre kerülhetnek a törölhető XRP wallet címek. Jelenleg egy XRP tárca létrehozása 20 XRP-be kerül, aminek egy részét visszakaphatnák azok, akik a számla megszüntetése mellett döntenek. A törlést kizárólag a felhasználók kezdeményezhetik, a Ripple számára ez a funkció nem ad lehetőséget arra, hogy önkényesen felfüggessze mások fiókjait. A törölt fiókok múltbéli tranzakcióit továbbra is tárolni fogja a rendszer.
  • Akárcsak több más alté, az elmúlt napokban az XRP kereskedése is megélénkült. Így volt ez a Bitmexen is, aminek XRP piaca tegnap egy nagyobb eladást követően néhány másodpercre összeomlott. Beszámolók szerint a 33 centről 13-ig leszúró árfolyam több trader számláját is lenullázta. A tőzsde közleménye szerint a rendszerükben semmilyen hiba sem történt, egyszerűen csak kevesen kereskedték az adott párt, ami alacsony likviditáshoz vezetett és ezért nem is részesítik kártérítésben az érintett kereskedőket.

https://twitter.com/Koning_Marc/status/1227956733571584000?s=19

  • Ami pedig a következő napokban is lendületet adhat az XRP piacoknak, az az a Ripple igazgatójával készített interjú, ami hétfőn fog adásba kerülni a CNN-en. A First Move című gazdasági magazint magyar idő szerint délután 3 órától fogja sugározni a csatorna.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img