Majdnem két milliárd dollárról maradt le az amerikai állam, mert túl korán adta el a lefoglalt bitcoinokat

spot_img

Nagyjából 1,7 milliárd dollárról maradt le a Egyesült Államok, amiért alacsony áron árverezte el a lefogllalt bitcoinokat.

Ezt onnan tudjuk, hogy Jameson Lopp indított egy weboldalt és visszamenőlegesen is kiszámolta, hogy az összes eladott BTC mennyit ért, majd összevetette ezt a lefoglalt bitcoinok jelenlegi értékével.

Az Egyesült Államok hatóságai, különböző bűnesetkből származó, összesen 185 ezer bitcoint foglaltak le 2014 óta. Ha megtartották volna és a héten adták volna el őket – amikor a BTC újra elérte a 10 000 dollárt, akkor 1,85 milliárd dollár ütötte volna a markukat. A valóságban viszont csak összesen 151 millió dollárt kerestek vele.

A lefoglalt bitcoinokat először 2014-ben árverezték el először. Akkor a hirhedt kockázati tőke befektető és kriptós arc, Tim Draper szerezte meg a közel 30 ezer bitcoint.

Egy darab elárverezett bitcoin átlagos értéke 818 dollár volt.

Az óceán másik felén, az Egyesült Királyságban tavaly volt először aukció, amiben az elkobzott bitcoinokat bocsátották piacra. Szeptemberben 369 000 dollárt keresett a Korona a bitcoinok után. Átlagosan 8365 dollárért adtak egyet. Ez megegyezik az akkori árral, vagyis nagyjából piaci áron sikerült eladniuk azokat a brit hatóságoknak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img