Strix Leviathan: árfolyam felfedezés és spekuláció

spot_img

A Strix Leviathan egy kvantatív fedezeti alap, vagyis egy automatizált, algoritmikus kereskedést folytató vállalkozás. Vezetője Jesse Proudman, aki korábban a privát felhőszolgáltatásokat biztosító cég, a Blue Box alapítója volt, amit 2015-ben vásárolt fel és olvasztott magába az IBM.

A Strix egyike azoknak az egyre nagyobb számban jelenlévő kereskedő cégeknek, akik a hagyományos piacokon megszokott, professzionális módszerekkel próbálnak meg érvényesülni a kriptotérben, illetve igyekeznek kihasználni a más piaci szereplők által elkövetett hibákat.

“Ennek az eszközosztálynak még nincsenek olyan kipróbált modelljei, amelyekkel meg lehetne határozni a valódi értékét. A mostani időszak a kriptopénzek valós árfolyamainak felfedezésének a kora, ami vonzza a spekulatív tőkét.”

A PricewaterhouseCoopers felmérése szerint a 2018-as medve évet az átlagos kriptopénz befektetői alap 46%-os mínusszal zárta, míg a Strix 8%-os profitot ért el.

“A piac viselkedését leíró mérőszámok és narratívák kidolgozását megnehezíti, hogy alig néhány év adatai állnak a rendelkezésünkre, melyek alapján nem is lehet fundamentális befektetői döntéseket hozni.”

A Strix kereskedői szerint a közelgő felezési esemény is egy olyan illúzió, ami egy megalapozatlan hitrendszerre épül, kevés azt alátámasztó bizonyítékkal. Elemzésük alapján a bányászati jutalmak korábbi csökkenésének egyáltalán nem, vagy csak kevés észrevehető hatása volt a bitcoin teljesítményére.

“A kriptovaluták reflexiós jellegűek, vagyis az áruk a piaci szereplők folyamatosan változó, éppen aktuális, összesített hiedelmeit tükrözik. Ezek a sokszor önmagukat erősítő reakciók heves kilengéseket idéznek elő, mi pedig arra specializálódtunk, hogy ezeket kihasználhassuk.”

A Strixnél két évet töltöttek el azzal, hogy a gépi tanulás és mesterséges intelligenciák segítségével létrehozzák saját kereskedő szoftverüket. Ez elsősorban az éppen legnagyobb mozgásokat végző kereskedési párokat elemzi, majd a különböző kriptopénzek egymáshoz képesti teljesítménye alapján kutat az után, hogy az általuk figyelt nyolc tőzsdén találhatóak-e olyan coinok, amik más váltókhoz képest alul, vagy felül árazottak-e.

Miközben a Strix 60%-kal jobb teljesítményre volt képes, mint a befektetők körében viszonyítási alapnak számító Bitwise 10 Index (a 10 legnagyobb kriptopénz súlyozásával összeállított portfólió), annál sokkal kisebb negatív irányú kilengéseket produkált. A cégnél a hosszú távú passzív tartás helyett, a portfóliók aktív menedzselésében hisznek.

Néhol szkeptikus hozzáállásuk ellenére, a Strix alapvetően longolja a kriptopiacot, aminek mérete és összetettsége szerintük idővel tükrözni fogja a hagyományos piacokét. A kriptós algoritmikus alapok által kezelt pénzek nagyságát tavaly 370 millió dollárra becsülték, ami 2700-szor kevesebb, mint az ortodox piacok algoritmikus cégei által megforgatott 1000 milliárd dolláros összeg.

Ha érdekel a kereskedés, csatlakozz tematikus Discord csatornánkhoz, vagy kérd ki szakértőink véleményét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img