A Ripple perébe belebukhat az egész XRP piac

spot_img

A XRP kriptopénz mögött álló Ripple társaság ellen jelenleg is folyik egy per illegális értékpapír kibocsátás miatt.

A pert néhány nagyobb befektető kezdeményezte, akik az XRP piacra dobása előtt vásároltak belőle. Ők azt állítják, hogy az XRP átverte őket, mert értékpapírnak állították be a tokeneket. A San Franciscó-i bíróság kezeli az ügyet, ahonnan a hírek arról számoltak be a héten, hogy a bíróság elutasította a Ripple kérését arra vonatkozóan, hogy ejtsék az ügyet. A Ripple érvelése szerint túl régen (öt éve) történt a tokenek első kibocsátása. A bíró viszont nem adott helyt a kérésnek és továbbra is illegális értékpapír kibocsátásnak tartja az XRP árusítását.

Az eljárás tehát tovább folytatódik, ez pedig azzal fenyeget, hogy a Ripple-t arra kötelezik majd, hogy az összes XRP befektető pénzét visszaadják és a tokent kivonják a piacokról.

A per ráadásul egy tömeges per, az angolszász országokban bevett class-action lawsuit, ahol az összes sértett számára – amiből lehet több száz is, kárpótlást ítélhetnek meg.

A Ripple perében is ez a helyzet, ez pedig az egész XRP bedőlésével járhat. Persze ez komoly kihatással lehet az egész kriptopiacra is, hiszen az XRP még mindig a harmadik legnagyobb kriptopénz, amit naponta 3 milliárd dolláros volumennel kereskednek.

A Ripple bukása egy jogi precedenst is teremthet, amitől a jövőben az elégedetlen ICO és egyéb befektetők könnyedén érvényesíthetik akaratukat a kriptós vállalkozások ellenében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img