Ethereum: nem baj ha drága, csak legyen

spot_img

A Grayscale Investments egymillió bitcoint kezel, amivel ők a világ legnagyobb kriptopénz befektetői alapja. Intézményes ügyfeleik az extrém prémiumok megfizetésétől sem riadnak vissza, hogy törvényileg szabályozott keretek között tehessenek szert némi kriptós kitettségre.

Egy Grayscale által kibocsátott, bitcoin befektetéseket jelképező értékpapír ára mindig 0.00096788 BTC-vel egyenlő. Ez jelenleg ~$8.5-t ér. Az ethereum papírjaik értéke 0.0948 ETH, ami ma reggel ~$21-t ért. Az előbbit a hagyományos kriptotőzsdék árfolyamaihoz képest most éppen 17%-os, az utóbbit 341%-os prémiummal lehetett megvásárolni.

Az Ethereum felára: 341.82%

Bár hihetetlennek tűnhet, de a fenti számok egyáltalán nem számítanak kiugró értékeknek, sőt! Az etherért nemrégiben kért 425%-os feláruk után, a mai még kifejezetten kedvezményesnek is mondható. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a Grayscale ügyfeleinek 70%-át kitevő intézmények akár $90-t is hajlandóak kifizetni, nagyjából $20-25 értékű ethereumért cserébe. Tudjuk hogy a többség bullish az ETH jövőjével kapcsolatban, na de ennyire?

Egy szakértő szerint:

“A Wall Street-en teljesen bevett gyakorlatnak számít, hogy a megvásárolt befektetési eszközöket egy erre specializált cég őrizze meg az ügyfelek számára. A kriptopénzek esetében ez a privát kulcsok felügyeletét jelenti, ezért ezek a prémiumok azt mutatják meg, hogy mennyi pénzt ér meg a befektetőknek az, hogy az ezek kezelésével kapcsolatos gondokat és kockázatokat valaki leveszi a vállukról.”

1 db Grayscale bitcoin értékpapír ára($), az értékpapír értékét képviselő 0.00096788 bitcoin valódi ára($)

A Grayscale értékpapírjait kizárólag intézményes és akkreditált magánbefektetők vásárolhatják meg, azzal a feltétellel, hogy legkorábban csak egy évvel a vásárlást követően értékesítik azokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img