Nem csak a bitcoinoké a világ: közeledő blokkjutalom felezések

spot_img

Mindenki a Bitcoinra, pontosabban a májusban esedékes felezésre figyel, izzanak a fórumok, van, aki hisz a robbanó árfolyamban, más szerint ezt már beárazta a piac, megoszlanak a vélemények. Ez lesz a Bitcoin történetének harmadik felezése, jogos az izgalom, hiszen eddig minden egyes felezés – mind a kettő – bikapiachoz vezetett, ráadásul a piacra kerülő BTC mennyiség csökkenése valóban okot adhat az értéknövekedésre.

A helyzet azonban az, hogy más kriptopénzek is felezéshez közelednek, befektetőként, kereskedőként ezekre is érdemes figyelnünk: Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Zcash (ZEC).

Minderre nem mellesleg a Binance hívta fel felhasználói figyelmét egy hazai idő szerint ma reggel kiküldött levelében, hiába, az apró figyelmességek tesznek igazán naggyá egy szolgáltatást. Ha szeretnéd jobban érteni, hogy miért van nagy jelentősége a felezésnek, és szeretnél megtanulni kereskedni, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, bővítsd a tudásod otthonról, kényelmesen!

Az időpontok:

  • ETC: március 5.
  • BCH: április (36 nap múlva)
  • DASH: május (vagy április 10?)
  • ZEC: október (258 nap múlva)

Fontos hozzátennünk, hogy nem mindenhol teljesen egyértelmű, hogy mit is jelent a felezés. A DASH esetében például nem felezésről van szó, hanem évi 7%-al csökken a jutalmak mértéke, a következő április 10-én történik egy Reddit hozzászólás szerint, nem májusban, ahogy a Binance írja.

A Coingecko tanúsága szerint a BCH esetében pontosan 36 nap múlva lesz a felezés, most amúgy a 624 807-es blokknál tartanak. Ugyanitt azt is megtudtuk, hogy a Zcash felezés 258 nap múlva esedékes, aki szeretné beírni a naptárba, ez alapján megteheti. Meglátjuk mit hoznak ezek a felezések, jutalom csökkenések, addig is mondd el egy komment formájában, hogy te melyik kriptopénz esetében pontosan mire számítasz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img