Az indiai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek minősítette a kriptopénz ellenes szabályozást

spot_img

Az indiai legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek minősítette, hogy az ország központi bankja 2018 áprilisában megtiltotta a helyi bankoknak a kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciók végrehajtását, akik minden itt üzemelő tőzsde és szolgáltató számláját befagyasztották.

A korlátozás hatására az országban több olyan platform is létrejött, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek peer 2 peer, vagyis közvetlenül egymás között kereskedhessenek egymással. Ezek közé tartozik a Wazirix is, amivel a Binance néhány héttel ezelőtt kötött partnerségi megállapodást.

A Wazirix értéke a bírósági döntés bejelentése óta 50%-al emelkedett. Tegnap esti cikkünkben mi is a figyelmetekbe ajánlottuk a tokeneket.

A központi bank 2008-as tiltásának bevezetése előtt, a legnagyobb india kriptopénztőzsde a Zebpay volt. A váltó néhány órával ezelőtt újra elérhetővé tette oldalát és bejelentette, hogy egy hónapig ingyenessé teszi a BTC és ETH párok kereskedését.

Tegnap egyébként Németországból is kedvező hírek érkeztek hozzánk a kriptopénzek szabályozásával kapcsolatban, ugyanis az ország pénzügyi szabályozó testülete (BaFin) törvényes pénzügyi termékeknek minősítette a kriptovalutákat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img