50 000 000 dolláros befektetési alapot indít a Binance Indiában

spot_img

Új befektetési alapot hoz létre a népszerű kriptopénztőzsde, a Binance, ezúttal Indiában. A hírek szerint legalább 100 000 dolláros befektetéseket tesznek majd a helyi, blokklánc kötődésű startupokba, ezzel segítendő a lokális ipar fejlődését, áttételesen a kriptopénzek népszerűsítését is.

Az Economic Times beszámolója szerint mintegy ötven millió dolláros tőkealapról van szó, ekkora összeget szán CZ arra, hogy a Kínával szomszédos ország blokklánc, kriptopénz iparát segítse. A lehető legnagyobb befektetési összeg ötmillió dollár lesz, elsősorban BNB-ben érkezik majd a tőke.

CZ beszámolója szerint nemrég tanulmányutat szervetek Indiába, a tapasztalatok szerint nincs könnyű dolga a blokklánc kötődésű startupoknak a tőkeemelés terén.

Kereskedési platformokat, fiat-kriptopénz váltókat, tárcákat, decentralizált applikációkat fognak segíteni a tervek szerint, arról nem szól a beszámoló, hogy van-e már konkrét, kiszemelt befektetési célpontjuk.

A tőkebefektetésen túl természetesen mentorálás, szakmai segítségnyújtás is érkezik majd a piacvezető kriptopénztőzsdétől, a cél egyértelműen az, hogy a Binance segítse az ipar fejlődését Indiában, ezzel megágyazzon a saját piacának is.

Igazán jelentős portfoliót épített már ki a Binance, ebbe tartozik a kriptopénztőzsdén túl a Binance Chain, a Binance Cloud, Binance DEX, Launchpad, Research, az oktatásra fókuszáló Binance Academy, a Binance X, nem is említve az olyan akvizíciókat, mint a WazirX, a DappReview, és egyebek mellett a Trust Wallet.

Az említett WazirX egy indiai kriptopénztőzsde, amit tavaly vásárolt fel a Binance, nem véletlenül, hiszen arra számítanak, hogy a következő vásárlási hullám pontosan olyan fejlődő országokból fog majd indulni, mint amilyen India is. A másfél milliárd lelket számláló országban a becslések szerint 1,7 millió kriptopénz tulajdonos van jelenleg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img