Exkluzív információkat kapott a szenátor, eladott a krach előtt

spot_img

Óriási felháborodást váltott ki az USA-ban, hogy két szenátor a koronavírus kockázatainak, és nemzetbiztonsági hatásainak meghallgatása után, mielőtt nyilvánossá váltak volna a veszélyek eladta részvényeit, ezáltal megelőzve, hogy a piaci zuhanás során veszítsenek értékükből.

Mindkét politikus a Republikánus párt tagja, mindkettő lemondását követeli most az amerikai közvélemény. Az egyelőre “csak” társadalmi vádak szerint már január 24-én értesültek arról, hogy baj lesz, ennek mefelelően cselekedtek is. Ha mindez nem lenne elég, állítólag még félrevezető információkat is közzétettek a koronavírus kapcsán, miközben mindent eladtak, amit csak tudtak.

Egyikük, Richard Burr (borítóképünkön) 33 különböző tranzakció során mintegy 1,72 millió dollárnyi részvényt adott el, ahogy a CCN is fogalmaz: hibátlan ütemérzékkel, nem sokkal az összeomlás előtt:

Ráadásul Burr az úgynevezet Senate Intelligence Committe vezetője, ennek a szervezetnek a hazai megfelelője talán a Nemzetbiztonsági bizottság, az egész országot érintő, meghatározó, szigorúan bizalmas, adott esetben komoly veszélyekre figyelmeztető információkhoz jut hozzá elsőként, még véletlenül sem lenne szabad ezeket saját céljaira felhasználnia.

A bizottság súlyának érzékeltetésére elég, ha annyit mondunk, hogy ők határozzák meg többek között a CIA, az FBI, az NSA éves költségvetését.

Burr naponta kapott jelentéseket a koronavírus terjedéséről is, folyamatában követhette végig a járvány alakulását a világ minden pontján. Nagy valószínűséggel többet tudott, mint bárki, akár még egy adott ország vezetőségénél is többet a helyi járványhelyzetről, ez persze csak feltételezés, de ha csak a fele igaz a filmekben látottaknak az amerikai titkosszolgálatok képességeiről, akkor mindent tudott, ami ahhoz kellett, hogy meg, és kimentse vagyonát.

Miközben eladott, pontosabban elkezdett eladni, a sajtónak azt mondta, hogy biztos abban, hogy a “COVID-19-et a kormány legyőzi”, vagyis nincs miért aggódnunk. Természetesen a tőzsdei lépései, és a nyilatkozatai mind dokumentálva lettek, nagy valószínűséggel ez okozza majd a vesztét, legalábbis a politikai pályája végét.

Ha mindezt lehet még fokozni, akkor Burr megtette, ugyanis egy zárt közű, üzletembereknek, befolyásos személyiségeknek tartott találkozón azt mondta, hogy “ez veszélyesebb, mint bármi a modern történelemben”, ezzel baráti figyelmeztetést adva azoknak, akiknek jó eséllyel érdemes baráti figyelmeztetéseket, szívességeket adni. Erről szintén bizonyíték áll rendelkezésre, egy oknyomozó újságíró hozzájutott a helyszínen készített felvételhez:

Egy másik, szintén gyanúba keveredett szenátor, Kelly Loefler, aki nem mellesleg a Bakkt vezetője is volt 500 millió dolláros vagyonnal rendelkezik, szintén január 24-én kezdett el eladni. Ez a dátum azért is érdekes, mert ezen a napon tartotta a Szenátusi Egészségügyi Tanács ülését, melyen csak szenátorok vehettek részt. Még nem teljesen világos, hogy pontosan milyen értékben adta el részvényeit, de az biztos, hogy 1,25 és 3,1 millió dollár közötti összegről van szó.

Ráadásként befektetett az otthoni munkát segítő, Citrix nevű cégbe, az eladott részvényei összeestek, ez a cég viszont szárnyalni kezdett.

A zenében, és innen átvéve az ökölvívásban is létezik egy “záró akkord”-ként ismert utolsó, “kegyelemdöfésként” is felfogható hang, esetünkben ütés, ebben a történetben ez lesz az:

Loefler a NYSE vezetőjének felesége.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img