Telegram ICO: itt a vége?

spot_img

A New York-i szövetségi bíróság ítélete szerint, a Telegram 2018-ban szervezett, 1.7 milliárd dolláros ICO-ja megsértette az értékpapírok szabályozásával kapcsolatos törvényeket és ezért megtiltotta a Gram tokenek forgalomba hozatalát.

A vásárban hétköznapi emberek nem, csak 175 meghívott befektető vehetett részt, akik a bíró szerint abból a célból vásárolták meg a tokeneket, hogy azokat tovább tudják értékesíteni más befektetők és Telegram felhasználói számára. Ehhez a tevékenységhez a tőzsdefelügyelet által kibocsátott engedélyekre lenne szükségük, ám mivel a Telegram nem regisztrálta magát a szervezetnél, ezek megszerzésére sincs lehetőség. Mivel a tokenek ezáltal a nem regisztrált értékpapírok kategóriájába tartoznak, kibocsátásuk megsértené a hatályos jogszabályokat.

A Telegram még fellebbezhet a döntés jogerőre lépése ellen, ám szorítja őket az idő, ugyanis egy korábban kötött megállapodás szerint, ha 2020. április 30-ig nem indul el a Telegram Open Network blokklánc (ahol a tokenek kibocsátása is megtörténne), akkor a befektetők visszakérhetik az ICO-ba fektetett pénzüket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img