Nem csak a jegybankok nyomdái indultak be

spot_img

Szép csendben a Tether, a legnagyobb dollár alapú stabilcoin elérte a 6 milliárd dolláros készletet. Ezeket az információkat a Tether Kincstár weboldala közli rendszeresen, ez alapján a kibocsátott coinok már több mint 6 milliárdos értékkel bírnak. Persze ne tévesszen meg a Kincstár fogalma, ez is pont annyira megbízható, mint bármelyik véletlenszerűen kiválasztott coin whitepaperje.

A legtöbb kibocsátott (vagy kinyomtatott, ha úgy tetszik) USDT coin az Ethereum blokkláncon van, több, mint 4 milliárd dollár értékben, majd jön a Bitcoin láncán az Omni verzió és a TRON hálózatán lévő USDT coinok.

Az elmúlt időszakban így nem csak a válság sújtotta gazdaságok jegybankjai, hanem a Tether is iszonyú mértékű pénzkibocsátásba kezdett. Egyesek szerint azért, hogy kiszolgálják a kínálatot, mások szerint azért, hogy a bitcoin árfolyamát alátámasszák és manipulálják. Ami tény, hogy az elmúlt két hétben már több mint 250 millió USDT-t öntöttek a piacra, ami eddig példátlan. A szám azóta is növekszik.

Fontos megjegyezni, hogy a Tether könyvei még mindig homályosak és átláthatatlanok. Ezen a sok Tether elleni per sem segít és a tény sem, hogy vélhetően nagyon pici arányban van fedezve bármivel is az USDT coin. A Tether egyik alapítója a múltkor arra utalt, hogy teljesen mindegy, hogy a Tether fedezve van-e vagy sem, ez pedig felért egy beismeréssel.

/beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img