Civic Wallet: egymillió dolláros garancia a tárcában tárolt kriptopénzekre

spot_img

Egy korábban még nem látott biztosítási formával rukkolt elő a Civic. A személyes adatok védelmére fókuszáló startup olyan mobil tárca alkalmazást készül kibocsátani, aminek minden felhasználója automatikusan egymillió dolláros biztosításra lesz jogosult, vagyis az itt tárolt kriptók elvesztése esetén, eddig az értékhatárig számíthatnak a nekik okozott kár megtérítésére.

“Szeretnénk hozzájárulni a kriptopénzek szélesebb körül elterjedéséhez, ezért sok felmérést végzünk azzal kapcsolatban, hogy mire vágynak a felhasználók. A legtöbben a privát kulcsaik és a tárcájukhoz való hozzáférés elvesztésétől tartanak, mi viszont biztosítani tudjuk, hogy bárki, bármikor visszaszerezhesse az elveszett kriptóit. – mondta Vinny Lingham, a Civic vezetője.

A Civic Wallet egy non-custodial, multi-signature tárca, amiben a felhasználók maguk rendelkezhetnek a saját kriptóik és privát kulcsaik felett, de ha jelzik a Civic felé, hogy elvesztették a walletjükhöz való hozzáférésüket, akkor a Civic és partnerei (a Coincover biztosításokkal foglakozó cég és a londoni Lloyd Bank) közösen létre tudnak hozni egy olyan kulcsot, amivel az elvesztett tárcából át tudják küldeni a kriptopénzeket egy másik walletbe. Ha pedig erre nem lennének képesek, akkor egymillió dollárig megtérítik az ezzel okozott kárt.

A Civic Wallet jelenleg még béta tesztelés alatt áll, de már 150 000-en jelezték, hogy kipróbálnák a szolgáltatást. A tárca az indulásakor a BTC, ETH, USDC és CVC coinokat fogja támogatni. A várólistára az érdeklődők ezen az oldalon, a Join The Waitlist gombra kattinva tudnak feliratkozni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img