A Libra megkezdte engedélyeztetési folyamatát a svájci hatóságoknál

spot_img

Fontos bejelentést tett Twitter cstornáján a Facebook tervezett fizetési platformja, a Libra, megtudhattuk, hogy megkezdődött a formális engedélyeztetési eljárás a svájci FINMA (Swiss Financial Market Supervisory Authority) szervezetével.

Úgy tűnik folytatja munkáját Zuckerberg gépezete, annak ellenére, hogy ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, szinte példátlan politikai, ezen keresztül gazdasági nyomás nehezedett rájuk az elmúlt év során, úgy tűnik a fél világ megrettent attól az erőtől amit a Facebook, a WhatsApp, és az Instagram együttese képvisel.

Pontosabban csak képviselhet, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy a Libra valóban megvalósul-e, ha igen, akkor pontosan milyen formában. Számos változáson is átesett a projekt terve az elmúlt hónapok során, pontosan a központi- és nemzeti bankoktól, az USA esetében a FED-től érkező nyomás miatt.

Eleinte arról volt szó, hogy egy “klasszikus” kriptopénz indul, majd felmerült, hogy egy több nagy fiat pénzhez, többek között az angol fonthoz kötött stabilcoinról lesz szó, legutóbb pedig arról olvashattunk, hogy egy olyan fizetési platformról lesz szó, aminek egyik eleme lehet egy tisztán digitális fizetőeszköz.

Az mindenesetre biztos, hogy az internet népe nem fogadta egyöntetű lelkesedéssel a mostani bejelentést sem, úgy tűnik sokan vannak a globális kriptopénz közösségben, akik nem a nagyszámú, akár milliárdnyi új felhasználó elérését látja a Librában, hanem egy nagyvállalat aljas mesterkedését.

A tweet alatti kommentekben a hányást bemutató GIF-ektől kezdve sok mindent láthattunk, persze olyanok is akadtak, akik örömüket fejezték ki annak kapcsán, hogy a Libra folytatja útját. Ha többet szeretnél tudni a kriptopénzek lényegéről, iratkozz fel az ingyenes KritptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig kereskedni szeretnél, csatlakozz napi tippekért a Discord csatornánkra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img