Egy segélyszervezet a Libra új partnere

spot_img

Egy globális nonprofit segélyszervezet, a Heifer International lett a Libra legújabb partnere – jelent meg a szerverezet és a Libra közleményeiben a héten.

Ezzel a Libra Alapítvány a 23. tagját tudja a szárnyai alatt.

A Heifer International közleményében kiemelték, hogy a szervezet azért csatlakozott a Librához, hogy segítsen abban, hogy a kistermelők hitelhez és elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz jussanak hozzá. Szerintük a Libra sokat tehet azért, hogy globálisan, a világ szegényebb régióiban is nagyban segítse a kistermelőket.

A Heifer International a globális éhezés és szegénység elleni küzdelmet tűzte a zászlajára. A szervezet elődje még a második világháború idején alakult az Egyesült Államokban, ahonnan 17 darab tehenet szállítottak Puerto Rico-ba, miután az alapító rájött, hogy az ottaniaknak nem tejre, hanem tehénre van szüksége. Azóta 125 országban több mint 105 millió embernek juttattak jószágokat és mezőgazdasági terményeket és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a tenyésztésükhöz vagy termesztésükhöz szükséges szakértelmet, oktatást is biztosítsák hozzá.

A Libra Alapítvány 28 partnerrel indult, ez a szám mára 23 lett, miután több nagyobb multi is kilépett a szabályozási aggályokra hivatkozva. Azóta egy új toborzási hullámban a Shopify és a Tagomi csatlakozása nagyrész rendbe hozta a projekt renomáját.

A szabályozási kérdések miatt viszont alapvető változás állt be a Libra termékében. Az eredeti tervek szerint egy több valuta és nyersanyag fedezte stabilcoin kialakításán dolgoztak. Mostanra elvetették ezt az irányt és a legutóbbi hírek szerint egy-egy valuta stabilcoin verzióját fogják létrehozni. A Libra token megmarad és ezeknek a stabilcoinoknak az ötvözete lesz. Mivel mostanra a világ központi bankjai is komolyan kísérleteznek vele, vagy legalább fontolóra vették egy-egy valuta digitális verziójának az elkészítését, akár érdekellentét is fennálhat a Libra és a bankok között. Hogy ebből verseny lesz vagy együttműködés, az a közeljövőben fog kiderülni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img