Újabb fontos lépés a tömeges elterjedéshez: .crypto domain nevek hosszú tárcacímek helyett

spot_img

Egy technológia tömeges, ha úgy tetszik mainstream elterjedéséhez sok mindenre van szükség, elsősorban nem árt, ha valamit legalább egy kicsit jobban csinál, mint az elődei. Természetesen fontos az is, hogy ne csak egy szűk elit játéka legyen, az elérhető ár mindent meghatároz. A következő, egyben talán a legfontosabb szempont pedig nem más, mint a könnyű használhatóság.

Na ez az, amiben a kriptopénzek nem mindig jeleskednek.

Tény és való, egy kriptopénztárca könnyen áttekinthető, sőt, lényegesen egyszerűbb, mint például egy klasszikus webbank felülete. Viszont a tárcák címével gond van, a legtöbb embernek problémát okoz egy hosszú karaktersor kezelése, pontosan ezen kívánnak változtatni a .crypto címek.

A dolog lényege az, hogy a jól megszokott -ám kissé nehézkes- 35 karakterből álló alfanumerikus címek helyett egyszerűbb, akár meg is jegyezhető címeket használjunk, például egy ilyet:

kriptoakademia.crypto

A Cointelegraph beszámolója szerint a népszerű tárca, a MyEtherWallet most partneri együttműködést kezdett az Unstoppable Domans névre keresztelt, decentralizált domain szolgáltatóval, viszonteladóként kínálják a .crypto domaineket. Fontos kérdés, hogy hol, milyen böngészővel használhatóak ezek, a válasz az, hogy az Opera már integrálta, ezzel a böngészővel már elérhető, a Chromehoz pedig adott egy böngésző kiegészítés.

Külön érdekesség, hogy jelen cikk szerzője rákeresett az Unstoppable Domains felületén az “andris.crypto” domainre, kiderült, hogy például úgynevezett védett domain, nem eladó egészen addig, amíg nem jelentkezik a domainért az a brand, amihez “tartozik”, legalábbis amire hasonlít, vagy le nem mond róla.

Nem tudjuk mi lehet az a globális brand, ami hasonlít az “Andris” szóra, ha van tipped, mondd el egy komment formájában! Ha pedig napi kereskedési tippeket szeretnél kapni, csatlakozz Discord csatornánkhoz!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img