32 kriptopénz és blokklánc témájú törvényjavaslatot nyújtottak be a kongresszushoz 2019-2020 során

spot_img

A Forbes beszámolója szerint a piac szabályozása ütemesen halad, legalábbis erre utal az, hogy számos, a témához kötődő törvényjavaslatot kell elbírálnia az amerikai kongresszusnak. Az üzleti lap sietve hozzáteszi, hogy az elmúlt év során benyújtott több mint 30 törvényjavaslat jelentős része Facebook tervezett fizetési platformja kapcsán érkezett, mint ismeretes ennek több-kevesebb kriptopénz kötődése is lesz.

Általában alig alig foglalkozik a kérdéskörrel a ház, most azonban van egy másik fontos téma, ami nem más, mint a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis enyhítését célzó ötletek, köztük a digitális dollár koncepciója. A Forbes kördiagram formájában ábrázolja a vonatkozó javaslatok összetételét, 13 ezek közül szabályozási kérdés, 12 a terrorizmus, az emberkereskedelem, és a kriptopénzek kapcsolatáról szól, 5 javaslat pedig arról, hogy maga az amerikai kormány hogyan használhatnánk a blokklánc technológiát. A két legutóbbi pedig kifejezetten a már említett digitális dollárról.

Úgy tűnik, hogy a bűnözés és a kriptopénzek  kapcsolata aggasztja leginkább a honatyákat, a javaslatok java a fekete kereskedelemről szól. Külön érdekesség, hogy az egyik előterjesztés nagy figyelmet szentel Venezuelának, és annak, hogy a vele szemben bevezetett gazdasági szankciókat hogyan próbálja meg egy saját kriptopénz megteremtésével kikerülni.

De nem Venezuela az egyetlen, Oroszország is figyelmet kap, a Kremlin említésével írott javaslat viszont nem a bűnözés finanszírozása és a kriptopénzek kapcsolatát helyezi középpontban, hanem kifejezetten azt boncolgatja, hogy a különböző kibertámadások veszélyt jelenthetnek többek között amerikai kriptopénz-vállalkozások életében is.

Nem véletlen, hogy ennyit foglalkozik a területtel a törvényhozás, hiszen a blokkláncnak többek között az egészségügyben is egyre nagyobb jelentősége van.

Továbbá említésre kerülnek a kriptopénzek a Big Tech megregulázását célzó törvényjavaslatokban is, a Google-Amazon-Facebook együttesről, és más, meghatározó online vállalatokról van szó. Azonban a Libra, és általában az óriásvállalatok keltette félelmen túl úgy tűnik, hogy a törvényhozók egyben nagy lehetőséget is látnak a blokklánc megoldásában. Egy éppen szavazásra váró javaslat blokklánc munkacsoport felállítását szorgalmazza, ezzel is elősegítve, hogy az amerikai állam széles körben alkalmazza a technológiát.

A tervezett digitális dollár is hangsúlyos, az elmúlt hetek során két külön törvényjavaslat is született a témában. Ha szeretnéd jobban érteni a kriptopénzek működését, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, kezdj el tanulni még ma! Ha pedig a már megszerzett tudásodat szeretnéd kamatoztatni a kereskedés kapcsán, csatlakozz Discord csatornákhoz, ahol szakértőink napi tippekkel és hasznos tanácsokkal látnak el!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img