Schmittelte doktoriját az ál-Satoshi

spot_img

Dr. Craig S. Wright a kriptovilág ismert celebje, aki az ellene szóló bizonyítékok ellenére évek óta állítja magáról, hogy ő Satoshi Nakamoto, a Bitcoin feltalálója. A 2017-ben PhD tudományos fokozatot szerző vállalkozóról most kiderült, hogy nagy valószínűséggel plagizálta szakdolgozatát.

Wright “Az információs rendszerek kockázatának számszerűsítése” című vizsgaművét a közelmúltban alapos elemzésnek vetették alá, eredményét pedig tegnap tették közzé. Az ebben bemutatott bizonyítékok alapján nagy valószínűséggel kijelenthető , hogy annak tartalma forrásmegjelölés nélkül lett más szerzők munkáiból összeollózva.

Ezen az oldalon bárki megtekintheti a teljes analízist, ami többek között bemutatja, hogy a különböző forrásokból átemelt szövegek hogy, hogynem teljesen megegyeznek Wright “saját” gondolataival. A szakdolgozatban több oldalon is csak néhány szó lett kicserélve valamilyen szinonímára, vagy hasonló kifejezésre, hogy az átmenjen egy esetleges szövegegyezést vizsgáló automatikus előszűrésen.

Részlet az elemzésből

Wright a másolás során több hibát is vétett, valamint bizonyos pontokon bele is zavarodott abba, hogy  dolgozatában mit változtatott meg és mit nem, ezért hivatkozásai és következtetései helyenként átláthatatlanok lettek. A szakértők jelenleg azt találgatják, hogy az ál-Satoshi vajon mit fog legközelebb meghamisítani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img