CME gap rekorddal várhatjuk a felezést

spot_img

A bitcoin hétvégi zuhanását követően rekord méretű, $1265-os réssel indult el a hétfői kereskedés a chicagói CME-n. A világ legnagyobb forgalmat bonyolító opciós és határidős tőzsdéje jelenleg az egyetlen olyan elismert pénzintézet, ami bitcoin kereskedésre is lehetőséget biztosít.

Egy gap, vagyis rés akkor jön létre, amikor egy tőzsde hagyományos nyitvatartási óráin túl elmozdul az árfolyam, és az azt következő munkanapon a kereskedés az utolsó záráshoz képest alacsonyabb, vagy magasabb szinten folytatódik tovább. Általánosan elfogadott nézet, hogy a réseket a piac mindig igyekszik visszatölteni. A kissebbek esetében ez akár egyetlen nap, vagy hét alatt is bekövetkezhet, amire rövid távú kereskedési stratégiák egész sora épül. A nagyobbaknál azonban korántsem ennyire egyértelmű a helyzet és ezek akár hosszabb időszakra is nyitottak maradhatnak.

Az elmúlt egy év során a bitcoin piac már számtalan kisebb nagyobb rést töltött be. Az alábbi képen mi a napos grafikonon szabad szemmel is jól látható, $500-t meghaladó gap-eket ábrázoltuk. Az ezekkel kapcsolatos bizonytalanságok többnyire napokon belül rendeződtek, azonban két alkalommal huzamosabb időnek is el kellett telnie ahhoz, hogy az árfolyam ismét meglátogassa az üresen tátongó szinteket.

A 2019 júniusában keletkezett $625-os gap több, mint 3 hónapig, 102 napon keresztül maradt nyitva, míg az idén márciusban bekövetkező tőzsdei összeomlás után 52 napot kellett várni egy $875-os sáv újratöltésére.

A bitcoin az elmúlt nyolc hetet folyamatos emelkedéssel töltötte, kilenc egymást követő zöld hétre pedig utoljára hét évvel ezelőtt, 2013-ban került sor. Szerintetek maradt annyi tartalék a bitcoinban, hogy tovább emelkedjen és a következő napokban visszatérjen a $10 000-os árfolyamszintre, vagy egy újabb pihenő következhet?

A Discord csatornánk #bitcoin szobájában olvasható vélemények szerint, közületek sokan $6-7000 környékére várják vissza a BTC-t. A hétvégi negatív kitörést követő ingázásból többen is megpróbáltak profitálni, köztük az FTX-en kereskedő Mescalinnal, aki 6.38%-os hasznot tehetett zsebre az alig negyed órán át tartó skalpja után

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img