Kritikus hét következik a bikák számára

spot_img

Abban, hogy a következő hónapokban merre fog tartani a bitcoin árfolyama, nagy szerepe lesz a 20 hetes mozgóátlag-nak – írja filbfilb.

A jelenlegi helyzet a piacokon a következő: az árfolyamnak sikerült a 8800 dolláros aljról visszaszereznie a 9000 dollár fölötti szintet, így a mai napon a bitcoin 1,23%-os növekedéssel áll a tegnapi ár felett, 9175 dolláron.

Az ethereum tartja a 200 dollárt, tegnap benézett 191-re is, majd egy 2,7%-os emlekedéssel 204 dollár körül kereskedik.

Egy hét van hátra az egy hónapos gyertya zárásáig és a havi grafikonon jól látszik, hogy hosszú távon a 10 000 dolláros szint visszaszerzésével küzd az piac. Ha a price action-nek hiszünk, akkor a havi zárásnak legalább 9300 dollár fölött kell teljesülnie. Erre minden esély megvan és valószínűleg a jövő héten ez teljesülni is fog. Ekkor, 10 hónap után végre elindulhatunk tartósan magasabb árfolyamok irányába is.

BTC/USD 1M

Az egy napos charton még ellenállás alatt kereskedik a bitcoint. A charton az is látszik, hogy egy alacsonyabb alj után egy alacsonyabb csúcsot írt le a grafikon, ami általában nem jól jel. Ennek a piaci struktúrának meg kell változnia ahhoz, hogy bikás jeleket fedezzünk fel.

BTC/USD 1D LL= lower low, alacsonyabb alj, HH= higher high, magasabb csúcs

Az MACD indikátor szerint a felfelé lendület egy megtorpant. Még mindig nulla érték felett áll, ezért a trend még nem teljesen medvés. Itt további konszolidációra lesz szükségünk, mielőtt folytathatnák az utat felfelé.

Az RSI 50-es érték felett áll, de egy rejtett medvés divergencia kezd kialakulni. Mindenesetre a trend most lefelé áll, ugyanazon a szinten, ahonnan a múltban már többször visszautasításra került a 10 000 dolláros szint.

FilbFilb szerint három szcenárió áll a bitcoin előtt, ezek a következők:

Ha a Bitcoin a hétvégén vagy a jövö héten a nagyobb időtávú grafikonokon visszaszerzi a 9300 dollárt, akkor kialakul egy felfelé háromszög, ami tovább viheti a bikákat.

Ha nem sikerül ezt a szintet megszerezni és megtartani, akkor a 20 hetes mozgóátlag tartotta támaszra eshet vissza az árfolyam. Ez a 8160 dollárt jelenti, ami a májusi legalacsonyabb szint is. Hosszú idő után ez lenne az első alkalom, hogy a közép-8000 szint támaszként funkcionálna és innen elindulhat egy lassú 10 000-re kapaszkodás.

Ha a 20 hetes mozgóátlag vonala is megtörik, akkor egy hosszútávú korrekcióra számíthatunk.

Ezek az elképzelések a hosszú távú tervezéskor jönnek jól, a jelenlegi fókusza a kereskedőknek az lesz, hogy a havi zárás elérje a 9300 dollárt.

/filbfilb, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img