Kriptós fizetési rendszert integrál a Shopify

spot_img

Épp egy eheti cikkben értekeztünk arról, hogy miért nem terjed nagyobb ütemben a kriptopénzekkel való fizetés. Ezután érkezett a hír, miszerint a Shopify – a világ legnagyobb ecommerce web hosting vállalata, integrálni fog egy kriptopénzes fizetési megoldást.

Persze ettől a fejleménytől sem várható el, hogy ezután tömegek fognak Bitcoin-al fizetni, de mindenképpen egy lépés a jó irányba.

A Shopify a CoinPayments nevű fizetési szolgáltatással kötött megállapodást. Ennek eredményeképpen a jövőben várhatóan minden Shopify-t használó kiskereskedő számára meglesz a lehetőség, hogy Bitcoint és más kriptovalutákat fogadjon el fizetésként.

A félmillió Shopify bolt számára így egy jelentősen egyszerűbb és gyorsabb megoldás áll majd rendelkezésre, mintha a tárcakészítéstől kezdve mindent saját magának kéne levezényelnie.

A bejelentés azután érkezett, hogy a Shopify 2019-től kezdődően sikeresen bétatesztelte a fizetési megoldást. Ha az integráció élesbe áll, minden Shopify-t használó kereskedő engedélyezheti saját webshopjában a kriptopénzes fizetéseket.

A CoinPayments 1800 kriptopénzt tud kezelni és egyszerűbbé teheti a határokon és valutákon átívelő vásárlásokat a vásárlók számára is. A cég egyébként 2013 óta működik és különböző felhasználóbarát kriptós megoldásokon dolgozik, mint az ecommerce pluginok, digitális tárcák és API-k.

A Shopify egyre nyitottabb a digitális fizetőeszközök felé, a múltkor a Facebook által elindított digitális pénz kezdeményezéshez, a Libra Alapítványhoz csatlakoztak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img