Inverz fej és vállak alakzat 7200$-ra viheti a Bitcoin árát, de utána jöhet az új csúcs!

spot_img

Több ismertebb kereskedő is úgy gondolja, hogy a Bitcoin árfolyama a 7200 dollár felé tart. A napos grafikonon ugyanis egy inverz fej és vállak (inverse head & shoulders) alakzat látszik kirajzolódni.

Az alakzatból való kitörést $16000-es ár követheti.

árfolyam grafikonBTCUSD 1D, SatoshiFlipper grafikonja

Az inverz fej és vállak technikai alakzat úgy figyelhető meg egy grafikonon, hogy egy eszköz ára először leesik egy bizonyos szintre – ez alktoja az első vállat. Majd felkapaszkodik és újra leesik egy még alacsonyabb szintre (fej). Egy következő növekedéskor a nyakvonal megállítja, majd egy új esés jön, ami kb. az első váll szintjéig viszi az árat.

A jelenlegi helyzetben a 10 000 dolláros erős ellenálláson található a nyakvonal és a vállak 7200$-on. A fej egészen 3800$-ig leér, ez a márciusi zuhanás alja. Ez az inverz fej és vállak még 2019 októberében kezdődött, aztán december közepére jött az első váll. Márciusban a fej is megjelent, most pedig arra leszünk kíváncsiak, hogy kialakul-e a jobb váll, vagyis, hogy folytatódik-e az alakzat a 7200$-as szintig.

A legtöbb esetben a fej és vállakat egy kitörés szokta követni, ami olyan távolságra viszi az árfolyamot, amekkora távolság van a nyakvonal és a fej között. A Bitcoin esetében ez azt jelenti, hogy nagyjából 16 000 dolláros célárral számolhatunk, amit még ebben az évben elérhet.

Az alakzat akkor lesz érvénytelen, ha most folytatódni fog a zuhanás 7200$ alá. Ha viszont eléri és onnan megpattan, de nem üti át a 10000$-et a következő időszakban, akkor sem valid az alakzat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img