John McAfee már nem hisz egy egymillió dolláros bitcoinban, vagy mégis

spot_img

Újabb bizarr tweetet tett közzé a kriptovilág fenegyereke, John McAfee. Nem mellesleg Twitter csatornáján az utóbbi időben sokat elmélkedik a női-férfi viszonyulásról és kapcsolatokról, szexről és egyebekről, most azonban úgy tűnik visszatért a kriptopénzek témájához, azon belül is a piac gerincét jelentő bitcoinhoz, és az örök kérdéshez, miszerint lehet-e egymillió dollár egy BTC.

Bár ennek a kérdésnek a jelentősége kétséges, az viszont biztos, hogy korábban éppen McAfee volt az, aki bőszen állította, hogy márpedig igen, ez lehetséges, lesz ilyen ára a kriptopénznek, most azonban úgy tűnik másképp látja. Vagy mégsem. Akinek sikerül értelmeznie az alábbi posztot, az legyen szíves segítségünkre lenni egy komment formájában.

Egy korábbi tweetre hivatkozik, amiben azt jósolta, hogy akkor lesz egymillió dollár a bitcoin, amikor a a bálna párosodás átveszi a szörf helyét, mint az egyesszámú vízi sport. De nézzük meg a hivatkozott tweetet is:

Az egész észak-amerikai GDP-jénél nagyobb lenne a bitcoin tőkeértéke, ha elérné az egymillió dolláros értéket, ezzel indít, majd felteszi a költői kérdést, miszerint ki lehet az az idióta, aki ezt elhiszi. Majd jön a bálna párosodás, ami nagyobb valószínűséggel jutna el az olimpiai porondra.

A Wikipedia szerint 23 millió millió dollár a három észak-amerikai állam (Kanada, USA, Mexikó) együttes GDP-je, ha a bitcoin elérné az egymillió dolláros árat, és már mind a 21 millió darab forgalomban lenne, akkor 21 000 000 000 000 USD lenne a tőkeértéke. Az előbbi, vagyis a kombinált GDP érték pedig 23 000 000 000 000 USD, vagyis “nem jön ki a matek”, az állítás nem teljesül.

Azonban ahogy a bevezetőben is írtuk, azt, hogy ennek mekkora jelentősége van, mindenki döntse el maga, mondd el mit gondolsz egy kommentben!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img