Népszerű tőzsdék kerültek legalulra a CMC új rangsorában

spot_img

Továbbra is össztűz alatt áll a CoinMarketCap új rangsorolásra. Amióta megvette őket a Binance, a kriptós közösség eléggé gyanakvó minden új mérőszámmal és rangsorral, amivel az utóbbi időben jöttek ki a CMC-nél.

A legújabb botrány a héten abból fakadt, hogy a CMC egy új, webes látogatottságot is alapul vevő rangsort alakított ki (Web Traffic Metric) a honlapján. Ez pedig érthetetlenül hátra sorolt olyan népszerű és ismert tőzsdéket, mint a BitMEX, a ByBit vagy a Deribit. Ezek a 175., 177. és 179. helyen landoltak a listán úgy, hogy rengeteg, teljesen ismeretlen tőzsde előzi meg őket.

A rangsorolás erősen favorizálja a spot tőzsdéket és a tőkeáttételes tőzsdékkel nem tud mit kezdeni. Ezt elismerte a CoinMarketCap is és hozzátették, hogy hamarosan megjelenik egy új indikátor, ami már a tőkeáttételes tőzsdéket is tudja rangosorolni.

Természetesen arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy ha ismerték az indikátor hátulütőit, akkor miért jelentették azt meg idejekorán és miért lett abból egy alapértelmezett tőzsdei rangsor indikátor.

Az események 2019 januárjában kezdődtek, amikor a Bitwise tanulmánya megállapította, hogy a kriptopénzes tőzsdék forgalmának 95%-a hamisított. Azóta rengeteg minden változott, például több intézményes és szabályozott szereplő lépett a piacra, de a hamisított volumenek problémája megmaradt. A CoinMarketCap különböző, új indikátorokkal próbál valódi rangsort felállítani, de ők is csak azokkal az adatokkal tudnak dolgozni, amit más tőzsdék szolgáltatnak számukra. A CMC esetében még az is árnyalja a képet, hogy a Binance felvásárolta őket és szinte minden új mérőszámukban ők kerülnek az első helyre. A Messari.io szerint a kriptopénz piacok valódi forgalma 5 milliárd dollár, amíg a tőzsdék által jelentett mennyiség 82,5 milliárd.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img