Megegyezett a SEC-el a Telegram, véget érhet a jogi huzavona

spot_img

Úgy tűnik, hogy véget érhet a közel két éve húzódó per az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) és a Telegram között.

A legutóbbi hírek szerint a SEC írásba adta a New York-i bíróságnak, hogy a két fél egyezségre jutott. A megállapodás értelmében a Telegramnak vissza kell fizetnie a befektetők pénzét és egy büntetést is be kell fizetnie.

A SEC közbelépése miatt meg nem valósult GRAM tokenek befektetőinek összesen 1,19 milliárd dollárt lesz köteles visszaadni a Telegram. A cég négy évet kapott arra, hogy ezt a folyamatot befejezze.

A Telegram abba is beleegyezett, hogy 18,5 millió dolláros polgári bírságot befizesse a kormány kasszájába. Erre harminc napja lesz a cégnek.

A két fél abban is megegyezett, hogy mielőtt a Telegram egy újabb kriptopénz vagy token kibocsátásába kezdene, informálni fogja a tőzsdefelügyeletet 45 nappal előtte.

A Telegram és a tőzsdefelügyelet közötti jogi viszály már majdnem két éve tart. Végső soron a konfliktus arra vezethető vissza, hogy a Telegram engedély nélkül kibocsátott GRAM tokeneket, amik a szabályok szerint értékpapírnak minősültek. Egy belső körös ICO után a nyilvános értékesítés megkezdése előtt a SEC közbelépett és a bíróság helyben hagyta a kibocsátás beszüntetését. A jogi csatározásokban a Telegram szakított a TON, a Telegram Open Network projektjével is és a GRAM tokenek árusításával. A mostani megegyezés -ha a bíróság is rábólint, pontot tehet az ügy végére.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img