ADA árfolyamugrás és Coinbase partnerség

spot_img

A piaci rangsorban nyolcadik helyet elfoglaló Cardano (ADA)  nyereséges néhány napot tudhat maga mögött amíg a piac többi része oldal az ott vagy a Bitcoin emelkedésére várt,  az ADA árfolyam emelkedését néhány nagyobb bejelentés fűtötte.

Az elmúlt napokban két fontos bejelentés érkezett ami a Cardano árfolyamát is pozitívan érintette.

Az első, a Shelley nevű upgrade implementálása volt  a főhálózatra, amiben kritikus  fontosságú folyamatokat indítottak el annak érdekében, hogy a hálózat decentralizáltságát növeljék. A upgrade többek számára tette elérhetővé a stakelést és a hozzáférést, mint ahányan eddig hozzáfértek a teszthálózaton, ebből az ADA volumene is profitált.

„A Shelley szakaszban fogjuk bevezetni a delegálást és a jutalmakat is, hogy a staking pooloknak és a közösségnek adjunk ösztönzőket. A Shelley korszak végén arra számítunk, hogy a hálózat 50-szer vagy akár 100-szor decentralizáltabb lesz más nagy blokklánc hálózatoknál”

– fogalmaz a hivatalos honlap.

A másik említést érdemlő bejelentés az volt, hogy a Coinbase letéti szolgáltatása (Coinbase Custody) a jövőben felveszi kínálatába a Cardano tokenét. Ebben a letéti szolgáltatásban –  amiben nagyrészt intézményes befektetők tartják a pénzüket, a staking is elérhető lesz.

A bejelentések hatására és a várakozások miatt kilőtt az ADA árfolyama. USDT páron, heti grafikonon egy fontos ellenálláshoz érkezett az ár, amit a tavalyi év közepe óta nem tudott áttörni. Ez a szint a 0,1 dollár. Én a fundamentális tényezők okozta lendület kimerülésére számítok, vagyis innentől elnézhetünk a 0,085-ös, rosszabb esetben a 0,063-as szintre. Várakozások szerint a Shelley hard fork július 29-én debütál majd. Késés előfordulhat, de a következő hájp időszakig, rövid távra, marad a medvés kilátás.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img