Együtt mozog az arany, az ezüst és a bitcoin

spot_img

Az arany, az ezüst és a bitcoin nagyon hasonló pályát írt le az elmúlt időszakban.

Az év folyamán már több, hagyományosnak tekinthető eszközzel mozgott együtt a bitcoin. Amikor március közepén az árak beestek,a kriptopénz piac a részvényekéhez nagyon hasonló beesést, majd visszapattanást élt át.

Most, hogy egy válságból kivezető, de még mindig bizonytalan gazdasági időszakot élünk , főképp az arany és az ezüst árfolyamával korrelál a bitcoin.

Sokak szerint az arany árfolyama egyenes indikátora a BTC teljesítményének is. A múltkor a Bloomberg jelentése is a bitcon árának két legjobb indikátora közé sorolta az aranyat (a másik az aktív tárcák száma volt).

Narancs: arany, zöld: ezüst.

Az együttmozgás ezen felül azt a nézetet is erősíti, ami szerint a Bitcoin az aranyhoz hasonló menekülő eszköz, amihez jellemzően bizonytalan piaci helyzetben, válságokban nyúlnak a befektetők.

A Bitcoin lett az arany digitális verziója – pozitív képet fest a Bloomberg új jelentése

Ha csak a legutóbbi hetet nézzük, az arany 6,5%-ot veszített, amíg a Bitcoin 5%-ot. Az ezüst nagyobb beesést produkált, több mint 10%-al, de az irányok mindig megyeztek, akárcsak az elmúlt hónapban rengetegszer. Akkor volt a legszembetűnőbb az együttmozgás, amikor a BTC 9000-9300 körüli szintről megindult (kék négyzettel jelölve). A BTC új éves csúcsokig jutott, az arany pedig történelmi rekordot állított be azzal, hogy $2000 fölé ment.

Nem csak a befektetők részéről született meg az igény egy digitális menekülőeszközre: megjelent az első vállalat is, amelyik tartalékai egy részét Bitcoin-ra váltotta, hogy azok ellenáljanak az inflációnak. A MicroStrategy egy NASDAQ-on jegyzett társaság, ők 250 millió dollárért vásároltak Bitcoint kifejezetten hedging céljából.

Gyengének tartja a dollárt, ezért részvényekre, aranyra és bitcoinra váltja készpénztartalékait egy vállalat

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img