A kereskedőket csak egy dolog érdekli jobban a bitcoinnál

spot_img

A világ legnépszerűbb tőzsdei elemző oldala, a Tradingview érdekes adatokat tett közzé az őket használó kereskedők preferenciáiról. Mint kiderült, az utóbbi időben csupán egyetlen olyan kereskedhető eszköz volt, amire többen kerestek volna rá náluk, mint a BTC árfolyamára.

A nyertes az Elon Musk nevével fémjelzett Tesla volt. A nemrégiben a világ legértékesebb autógyárává válló cég részvényeinek értéke az idén már közel a háromszorosára emelkedett, míg a bitcoin idén “egyelőre csak +70% körül kullog”.

Ennek kapcsán kicsit  jobban kivesézték a globális tőzsdei kereskedés szempontjából meghatározónak számító észak-amerikai piac aktuális helyzetét is, amit alapvetően három nagyobb kereskedési pár dominál.

Az ország keleti és délkeleti partvidékén egyértelműen a forex az úr. Az itt élő traderek többsége leginkább a dollár és az euró árfolyamának ingadozásaira szeret spekulálni. A nyugati-parton, illetve az ország középső régiójának egyes részein a bitcoin dominál, de a nyertes persze a már fentebb is említett Tesla, ami az ország 31 tagállamában abszolút favoritnak számít.

Érdekesség, hogy a világ jelenleg legnagyobb vállalatának számító Apple, aminek piaci részesedése mostanra már meghaladta a 2000 milliárd dollárt, részvényeinek értéke pedig idén már több, mint 50%-ot emelkedett, a saját hazájában az utóbbi időben a háttérbe szorult.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img