Csúcson a kriptotőzsdei forgalom, de vajon lesz-e idén uborkaszezon?

spot_img

A 2017/2018-as bika piac csúcsa óta nem volt akkora a Binance forgalma, mint idén júliusban és augusztusban. A Bitcoin, az Ethereum, a DeFi szektor és a közösségi kedvenc Chainlink elmúlt hetekben mutatott menetelése segítették a piaci hangulat további erősödését, a kereskedők pedig a megszerzett profiitjukkal ismét elkezdtek a közepes és kisebb piaci részesedésű coinok emelkedésére spekulálni.

Sajnos semmi sem tart örökké és sokan találgatják, hogy vajon meddig tarthat még a kripto piac március közepe óta tartó folyamatos emelkedése. Ezzel kapcsolatban időről-időre felmerül az a kérdés is, hogy akkor a kripto vajon egy teljesen független piac-e, vagy az arany és a hagyományos tőzsdék valamilyen formában hatással lehetnek-e rá?

Az utóbbi időben más-más okokból, de mintha együtt mozgott volna a három szegmens, ám augusztus elején az arany elhúzott a csordától és egy konszolidációs időszakot követően kitört, majd élesen korrigált, néhány napja pedig mintha ismét elkezdett volna felfelé kapaszkodni.

Arany

Ha a nagy képet képet nézve a fenti chartot összehasonlítjuk a bitcoin és a legnagyobb részvényindex mutatójával, elképzelhető, hogy nemsokára ezeknél is egy hasonló folyamat játszódhat le.

Bitcoin

Tőzsde

Ami a bitcoin esetében rövidebb távon a további növekedés mellett szólhatna, az az lenne, ha a tegnapi kisebb visszaesés után a bikáknak sikerülne ismét 12 000 dollár fölé tolniuk az árfolyamot. A korábban ellenállásként szolgáló szint támasszá válása és jó alapot biztosíthatna egy újabb felfelé tartó lépcsőfokhoz.

Ami viszont a BTC ellen szól, az egy kedvezőtlen statisztikai adat. Az elmúlt 11 év adatai alapján a bitcoin leggyengébb hónapja mindig is a szeptember volt, így kérdés, hogy idén vajon megússzuk-e uborkaszezon nélkül.

A Bitcoin átlagos havi hozamai

A tőzsdei index tovább rövid távú emelkedésére, majd korrekciójára a novemberi amerikai elnökválasztás miatt lehetne számítani. Az elmúlt hónapokra jellemző pénzszórás, az adócsökkentések belengetése és munkanélküli segélyek osztogatása az urnák lezárása után már nem biztos, hogy annyira fontos lesz az új elnöknek, a mesterséges hajtóerő nélkül pedig a hagyományos piacok is megpihennek majd egy kicsit, a nyár végén viszont még alighanem maximális fordulatszámon fog pörögni a propaganda gépezet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img