Így hódítja meg a Fairspin az online kaszinók világát

spot_img

Sok ember szeret fogadni. Van aki csak időnként, puszta szórakozásból teszi meg kedvenc csapatának meccseit, más belső kényszer hatására ül oda újra és újra a cseresznyés gép elé.

Bármi álljon is a háttérben tény, hogy ma már nem csak a kaszinók és fogadótermek, hanem egyre több online szolgáltató, weboldal és mobil alkalmazás kínál lehetőséget arra, hogy bárki és bárhol hódolhasson a játékok iránti szenvedélyének.

A fogadások hajnalán minden sokkal egyszerűbb volt. Azt, hogy ki fog nyerni, vagy veszíteni, a résztvevő felek által kötött előzetes megállapodás alapján döntötték el. Még nem létezett „a Ház”, aminek egyetlen célja az volt, hogy hosszú távon rajta kívül mindenki veszítsen. A pénz azonban a kaszinók, majd később az online szerencsejáték oldalak elterjedésével szépen lassan elkezdett a fogadóktól a szervezők zsebe felé vándorolni.

Bármi történhetett, ez az új fél mindig úgy alakította a körülményeket, hogy ő a nyertes oldalon álljon. A szerencse maga szépen lassan kikopott a rendszerből.

Habár mindezzel a játékosok egy része is tisztában lehet, az iparág szereplői mára tökélyre fejlesztették azon módszereiket, hogy ezt elfeledtessék velük. Egy Las Vegas-i kaszinóba betérve, még a leghétköznapibb ember is kiváltságosnak érezheti magát, miközben a csillogást és gazdagságot sugárzó környezet minden apró elemét úgy alakították ki, hogy az  még több játékra ösztönözze őt. Ezt az a 2018-ban publikált egyetemi tanulmány is alátámasztotta, ami szerint a kaszinókban tapasztalható audiovizuális hatások nem a győzelemre, hanem a kockázatvállalásra sarkallják a vendégeket.

Hasonló megoldásokat alkalmaznak az online termek is, amelyek például az olyan egyszerű trükkök bevezetésével, mint például az érmék csengését utánzó hangok lejátszása, megtöbbszörözték korábbi bevételeiket. Akárcsak az élet más területein, a szerencsejátékok esetében is borítékolható, hogy a jövőben azok digitális formái válnak majd egyre népszerűbbé. Ez viszont lehetőséget teremthet arra is, hogy a szervezők helyett ismét a játékosok kerüljenek az előtérbe.

Mi történne akkor, ha egy kaszinó nem lenne érdekelt a játékok kimenetelében? Ha az oddsok manipulálása helyett csakis azzal foglalkozna, hogy egyetlen játékos se szeghesse meg a szabályokat? Mi lenne, ha egyáltalán nem kellene megbízni senkiben ahhoz, hogy ez a fajta pártatlan felügyelet valóban létezzen?

Noha sok iparágra próbálják meg erőszakkal rákényszeríteni a blokklánc technológia alkalmazását, a szerencsejáték egyike lehet azon területeknek, ahol teljességgel indokolt lehet annak alkalmazása.

Pontosan ezt használja ki a Fairspin, ami mindent tud, amit egy online kaszinónak tudnia kell, miközben minden adatot a blokkláncon őriznek meg, ezáltal teljesen átláthatóak. A decentralizált alkalmazásoknál már láttunk ilyet, de azok kínálata a játékok terén még eléggé gyerekcipőben jár. Ezen felül a dApp-ok az online kaszinók közönségét sem tudták még megszólítani, ellenben a Fairspin-el, ami egyesíti a két szektor legjobb megoldásait.

A decentralizált megközelítés számos problémára nyújthat megoldást.

Az online kaszinók alfája és omegája a véletlenszám generátor (RNG). Ez biztosítja, hogy minden kártyalap kiosztása, a dobások és pörgetések eredményei tényleg teljesen véletlenszerűek legyenek. Minden játékosnak lehetnek hosszabb nyerő és vesztő szériái, de ezeknek csakis a szerencsén lenne szabad alapulnia. De mi van akkor, ha valaki módosítja az ezért felelős mechanizmust és visszaél mások bizalmával? Sok kaszinó megtette már és meg fogja tenni a jövőben is, ha pedig lebuknak, semmi sem gátolja meg őket abban, hogy a vihar elülte után új néven kezdjék újra.

Egy másik nem kevésbé fontos szempont, a be- és kifizetésre kerülő pénzek biztonságát illeti. Ha a világ egyik legnagyobb pókertermének számító Full Tilt Poker éveken át megtehette, hogy a tulajdonosok magánpénztárnak használhassák és kedvükre elkölthessék a játékosok befizetéseit, ugyan mi akadályozhatna meg egy kisebb és senki által sem felügyelt oldalt abban, hogy hasonlóképp cselekedjen. A blokklánc és az okos szerződések alkalmazása teljes transzparenciát és garanciát biztosíthatnak az ehhez hasonló visszaélések ellen is.

Hogy mindez mit is jelent a gyakorlatban, arra élő példa lehet a 2018 óta működő Fairspin. A blokklánc technológiára épülő kaszinó a hagyományos és a kripto alapú szolgáltatások legjavát kínálja felhasználói számára.

A Fairspin az egyik legnagyobb múltra visszatekintő szerencsejáték szolgáltatónál, az 1996 óta piacon lévő Curaçao eGaming-nél jegyeztette be magát. A licensz megléte számos előnyt, például Visa és Mastercard alapú kártyás kifizetéseket is biztosít a játékosok számára, de a terem legfőbb erőssége egy egészen más területen keresendő.

A Fairspin működésével kapcsolatos minden fontos információ, utólag már megváltoztathataltan módon, az Ethereum blokkláncon kerül rögzítésre. A be- és kifizetések, az egyes játékok végkimentele és a velük kapcsolatos statisztikai adatok is mind visszamenőlegesen ellenőrizhetőek, beleértve az olykor csillagászati összegű bónuszok és Jackpotok kifizetését.

Az oldal történetének eddigi legnagyobb nyereményére és egyetlen játékos által kért kifizetésére éppen most júliusban került sor. A rekordnyereményt július 5-én vághatta zsebre a szerencsés nyertes, aki 250 ethereumot, mai értékén számolva 100 000 dollárt nyert egyetlen játék során, míg a legnagyobb egyösszegű júliusi kifizetés értéke 2731 ETH volt, ami ma közel 1.1 millió dollárt ér.

https://twitter.com/fairspin_info/status/1286307583389622272?s=20

A Fairspin az első ismert kaszinó, aminek működése, pénzkezelése és statisztikái valós időben ellenőrizhetőek az Etherscan-en keresztül, amit ennek köszönhetően bárki összevethet az oldalon publikált adatokkal is. A bizalomra épülő megközelítés az engedélyüket kezelő Curaçao eGaming tetszését is elnyerte, ami az egyik legjelentősebb évente megrendezésre kerülő iparági konferencián, a máltai Sigma World iGaming Festival-on is velük közös kiállító helyett biztosított számukra.

Bármennyire is feléjük lejt a pálya, a hagyományos kaszinók aligha fognak teljesen eltűnni a színről, a technológia fejlődése azonban elősegítheti az ágazat megtisztulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img