Az amerikai bankok kiszolgálhatják a stabil coin szolgáltatókat

spot_img

Az USA Valutaszabályzó Hivatala (OCC) engedélyezte, hogy az ország szövetségi fennhatóság alatt álló bankjai megőrizhessék az amerikai dollár alapú stabil coinok fedezeteként szolgáló letéteket. Ebbe a kategóriába tartozik az Egyesült Államok több neves pénzintézete, például a JP Morgan és a Wells Fargo is.

“A stabil coin egy olyan kriptovaluta, aminek az értékét egy 1:1 értékű fiat pénz letét, például az amerikai dollár garantálja. A bankok napi szinten jelenleg is több milliárd dollár értékű, stabil coinokhoz köthető tranzakciót hajtanak végre. A most kiadott közleményünk célja, hogy eloszlassuk az ezek jogi szabályozásával kapcsolatos kétségeket és segíthessük a szövetségi bankokat, hogy azok még biztonságosabb módon szolgálják ki az ügyfeleiket.”

Nem sokkal később az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) szintén közzétett egy, a szabályozó testület döntését támogató levelet:

“Úgy gondoljuk, hogy a piaci szereplők úgy hajthatják végre az ezekkel a digitális eszközökkel végzett ügyleteiket, hogy azokkal nem sértik meg az értékpapír-törvények előírásait.”

Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy csak azért, mert egy kriptovalutát a készítői vagy a felhasználói stabil coinnak neveznek, még nem jelenti azt, hogy azt bármiféle vizsgálat nélkül, a hatóság is automatikusan annak fog tartani.

Az Egyesült Államok bankjaiban elhelyezett, stabil coinok értékét garantáló letétek jelentős mértékben növelhetik az ilyen típusú kripto eszközöbe vetett bizalmat. A Valutaszabályzó Hivatal részéről rövid időn belül ez volt a második, kriptopénzek szemponjából pozitívnak tekinthető döntés.

Az amerikai bankszabályozó testület engedélyt adott a bankoknak a kriptovaluták tárolására

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img