A Galaxy Digital is a DeFi-hez közelít

spot_img

Az elmúlt évek során szinte állandó hivatkozási alap volt a Galaxy Digital, hiszen az alapító, Mike Novogratz a klasszikus pénzvilágból érkezve tette le voksát a kriptopénzek mellett a specializált befektetési alap létrehozásával. Most az idők szavát meghallva a DeFi piac felé is nyitnak, méghozzá egy partner segítségével.

A partner nem más, mint a ParaFi Capital, a cél, hogy közösen azonosítsanak befektetési lehetőségeket a DeFi területén, ezzel is segítve ezeknek a szolgáltatásoknak a terjedését. A Forbes beszámolója szerint a jelenleg mintegy 400 millió dollárt kezelő Galaxy kisebbségi tulajdonossá válik a ParaFi Capitalban, ami jelenleg több, mint 100 millió dollárnyi tőkét kezel.

2018-ban indultak, eddig ezekbe a projektekbe fektettek:

  • Aave
  • Compound
  • Uniswap
  • Synthetix

Novogratz elmondása szerint teljes tőkéjük 5%-át fektetik DeFi projektekbe, azonban “intellektuális tőkéjüknek” jóval nagyobb részét. Azt is megtudhattuk a veterán befektetőtől, hogy a Galaxy “túl korán” indult, pár évvel megelőzte a piacot, a DeFi-nek viszont most jött el az ideje, “masszív” digitalizációt lát a világban.

Sőt, még az 50-80 évesek is befektethető eszközként tekintenek már a bitcoinra véleménye szerint, bár fontosnak érzi azt is, hogy szétválasszuk a piacot bitcoinra, és minden másra, a “minden más” kategóriában történik az igazi innováció. Abban mindkét szakember egyetértett, hogy az emberek nem akarják tudni, nem is kell tudniuk, hogy miként működik a DeFi, egy idő után ugyanis szinte minden pénzügyi szolgáltatás átkerül majd erre a területre, vagyis technológiára.

Novogratz hozzátette, hogy az emberek “csak TV-t akarnak nézni, de nem érdekli őket, hogy miként működik”. Ben Forman, a ParaFi vezetője a Forbes riporterének kérdésére azt is elmondta, hogy havi 20%-al növekszik a DeFi piac, jelenleg csupán 3%-át alkotja a teljes kripto piacnak, pedig véleménye szerint valódi piaci adoptáció csak itt van. Vitatható kijelentés, főként, ha az ellátási láncokra, egyéb ipari alkalmazásokra fókuszáló blokklánc projektekre gondolunk, de lelke rajta.

Végezetül az is elhangzott, hogy öt éven belül a DeFi lesz a pénzügyi szolgáltatások “backendje”, hiszen jobbá, legalábbis egyszerűbbé teszi az emberek életét, és ez az, amit keresnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img