Csupán 5% élt a felmondással a Coinbase csapatból

spot_img

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, a Coinbase háza táját kisebb botrány rázta meg, miután a vezetőség megtagadta az alkalmazotti kérést, miszerint álljanak ki a Black Lives Matter (BLM) elnevezésű szervezet mellett, mármint “céges szinten”. A BLM azért kapott komoly figyelmet 2020 nyara során, mert George Floyd halála kapcsán óriási indulatok szabadultak el USA szerte, ezeknek a folyamatoknak váltak meghatározó szereplőivé.

Azt mindenki ítélje meg maga, hogy jogos önvédelemről, a rasszizmus elleni harcról, vagy a politikai korrektség esztelen túlfújásáról van szó, az viszont biztos, hogy a Coinbase felajánlott egy magyar szemmel nézve döbbenetesen gáláns végkielégítést mindazoknak, akik a történtek miatt a távozás mellett döntenek, részletek itt:

Coinbase: ez egy munkahely

Összetett a kálvária eredete, egy AMA (Ask-Me-Anything) keretében Brian Armstrong, a cég vezére állt az alkalmazottak elé egy online meeting keretében, itt pattant ki először a vita, majd több alkalmazott sértődötten kilépett a megbeszélésből. Ezt követően Armstrong elárasztotta Twitter fiókját a BLM jelentőségét hangsúlyozó posztokkal.

Pár nappal később azonban már arról írt blogjában, hogy egy cég nem állhat ki minden társadalmi ügy mellett, hiszen a saját céljaiért kell dolgoznia. Úgy tűnik, mintha a félelem kultúrája is körülvenné a politikai korrektség hangsúlyozását. Mindezek után jött a gáláns végkielégítés, hosszú hónapokig tartó juttatások, a havi fizetés többszörösének egyösszegű kifizetése, egyebek.

Most már számokat is tudunk, mintegy 60 ember, vagyis a teljes állomány 5%-a döntött úgy, hogy megragadja a lehetőséget és kilép. Bár a cég közleményéből az is kiderül, hogy van még egy “maroknyi” megbeszélés folyamatban, így a végső szám ennél magasabb lehet. Az is felmerült az elmúlt hetek során, hogy a kisebbségekhez tartozó munkatársak bizonyára nagy arányban lesznek jelen a távozók között, mint kiderült: erről szó sincs. Ha szeretnél hasznos DeFi eszközökről, információforrásokról olvasni, itt egy remek összefoglaló.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img