JP Morgan: az arany versenyezni fog a bitcoinnal

spot_img

Remek hetet zár a vezető kriptopénz, nem elég, hogy megközelítette, sőt, több ízben át is lépte a 13 000 dolláros határt, még komoly elismeréseket is kapott, nem is akárhonnan. Először Paul Tudor Jones, dollár milliárdos portfóliót kezelő mainstream befektető nyilatkozott arról, hogy “még annál is jobban” tetszik neki a bitcoin, mint májusban, amikor először tőkét tett a digitális eszközbe.

Most a JP Morgan egyik elemzője beszélt arról, hogy Satoshi alkotása egyre szorosabb versenybe kerül majd az arannyal.

A magyarázat egyszerű, a millenialok, vagyis a fiatal generáció tagjai már úgy nőnek fel, hogy a bitcoin jelenti számukra a befektetés, értéktárolás eszközét, márpedig előbb vagy utóbb pénzkereső, befektetésre váró tőkével rendelkező felnőttekké válnak, ez csupán idő kérdése.

Bitcoin: megindult az ár, a 13 000 -re figyel a világ

Azt is megtudhattuk, hogy még egy “kis mértékű” tőkekiáramlás is az aranyból jót tehet a bitcoinnak, ahogy kiderült az is, hogy a nagy múltú bank szakértői szerint tízszeres növekedésre van szüksége a kriptopénznek ahhoz, hogy hasonló értéke legyen, mint az arany ETF-eknek.

Paul Tudor: a bitcoin most olyan, mint a korán vett Apple részvény

Azonban az említett okból, a feltörekvő generációnak köszönhetően a jelentős növekedés minden bizonnyal be is fog következni, hiszen a fiatalok fintechben, általában digitális megoldásokban gondolkodnak, sosem lesz vonzó számukra egy olyan klasszikus eszköz, mint az arany.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img