Már a hatodik legnagyobb Ethereum token a Wrapped Bitcoin

spot_img

Az Ethereum hálózatán élő bitcoinok összértéke már 1,9 milliárd dollárt tesz ki. Ezek 80%-át egyetlen okos szerződés, a Wrapped Bitcoin szolgáltatja.

A WBTC ma elérte a történelmi csúcsát – nem az árfolyam tekintetében, hiszen az mindig ugyanaz, mint a BTC-é, hanem a piaci kapitalizáció és a tokenek darabszámának tekintetében.

A hivatalos honlap szerint jelenleg közel 170 000 WBTC létezik, amit ugyanennyi valódi BTC fedez. A piaci kapitalizációjuk pedig 1,58 milliárd dollár. Ezzel együtt a WBTC lett az Ethereum hálózat hatodik legnagyobb tokene, az USDT, a BNB, a LINK, az USDC és CRO után.

Az elmúlt héten a WBTC az összepiaci kapitalizáció rangsorában rohamtempóban beelőzte a NEO-t, a LEO-t és az XTZ-t, ezzel pedig már a 18. helyen áll.A DeFi láz hatására a WBTC óriásit robbant: szeptember közepén még csak 80 000  BTC-t “csomagoltak be”, nagyjából 1 milliárd dollár értékben. Azóta ez megduplázódott és mára 164 000 BTC-t tartanak különböző DeFi protollokban.

2019 januárjában jelent meg az első WBTC a piacon, de egészen idén júliusig kellett várni arra, hogy a kereskedési volumene elérje az 1 millió dollárt. Ma a WBTC-t rendszeresen 50 milliós napi volumennel kereskedik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img