Ezt gondolják a traderek az automatizált kereskedésről

spot_img

Több mint 10 000 kereskedő töltötte ki azt a kérdőívet, ami az automatizált kripto kereskedési robotok használatára kérdezett rá. Az eredményeket tartalmazó PDF ezen a linken érhető el, amiből mi is kiemelünk néhány érdekességet.

A 10 388 válaszadó összesen 53.5 millió dollár értékű bankroll felett rendelkezett. A számlaméretek pontos megoszlása az alábbi képen látható.

A válaszadók 38%-a nyilatkozott úgy, hogy már használt kereskeskedési botot, közülük pedig 81% tekintette magát aktív tradernek. Az automatizált rendszereket használók többsége a teljes kripto portfóliójának 50-75%-át bízza az algoritmusokra.

A kereskedők 95%-a a normál tőzsdei piacokon (spot) használja botokot, de 18% a határidős piacokon is próbálkozik. Egy-egy bot átlagosan 7 tőzsdét támogat, melyek között általában az alábbi nevek szerepelnek.

A legnépszerűbb kereskedési szoftverek az alábbiak voltak:

A traderek fokozott érdeklődése ellenére, a legtöbben gyorsan otthagyják ezeket a szoftvereket. A válaszadók 93%-a akkor sem használja ezeket 1 hónapnál tovább, ha egy előfizetési rendszerben több hónapos hozzáférést vásárolt hozzájuk.

A kereskedők többsége csak a botok használata során döbbent rá, hogy nem rendelkezik megfelelő pénzügyi, vagy technikai szakértelemmel azok használatához. A legtöbben több előre megírt stratégiát, vagy olyan piacteret szeretnének, ahol más traderek által készített szkripteket vásárolhatnak. Vannak akik a copytrader/másolás lehetőségét is fontosnak tartják, de a legfontosabb mindenki számára a bizalom lenne. A legtöbben egyszerűen attól tartanak, hogy egy üzemzavar miatt elveszthetik a programokra bízott tőkéjüket.

Arra a kérdésre, hogy kinek a biztatására próbálnának ki egy ilyen szoftvert, közel 45% felelt úgy, hogy egy saját maga által megbízhatónak tartott influenszer ajánlására tenne egy kísérletet egy ilyen eszközzel. Ugyanakkor 81% válaszolta azt, hogy határozott nemet mondana, ha az ágazat egyik legismertebb protálja, a Coindesk ajánlaná azt számára.

Összességében tehát sokan érdeklődnek az automatizált kereskedés iránt, de az ezt lehetővé tevő programokat az átlag felhasználók még túl nehezen kezelhetőnek és kevésbé megbízhatónak tartják.

Ha trading bot alkalmazásával tudsz nyereségesen kereskedni, akkor további extra profitra tehetsz szert, ha fiókod API-ját bekötöd a Copytrader platformjába. További részletek az alábbi cikkben, vagy az info@copytrader.pro email címen.

Legyél kereskedő a CopyTrader Pro-n

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img