Ha nem volt még elég a jó hírekből, itt van két szó: Ray Dalio

spot_img

Rendszeres olvasóink már minden bizonnyal a címből is kitalálták, hogy miről van szó, mi hangzott el, bizony egy újabb legendás mainstream befektető változtatott jó nagyot a véleményén a bitcoin kapcsán. 2017-ben még lufinak nevezte, most azonban már “aranyszerű alternatívának”. Ennyi elég is, lássuk inkább, hogy pontosan ki is mondta ezt:

  • Raymond Thomas Dalio, 1949 augusztus 9-én született, New Yorkban,
  • hedge fund manager,
  • az 1985-ben indult Bridgewater Associates vezetője,
  • dollár milliárdos, filantróp,
  • bestseller író.

Különösen ez utóbbi “tétel” érdekes, hiszen sikeres hedge fund managerből viszonylag sok van, azonban olyan, aki egy jelentősen más területen, íróként is sikeressé vált már jóval kevesebb. Könyve, a Principals: Life and Work a New York Times bestseller listáján szerepelt, kiváló kritikákat kapott.

Élete első befektetését 12 évesen tette, amikor 300 dollárért vett egy légitársaság részvényeiből, majd nem sokkal később megháromszorozta a befektetést, miután a Northwest Airlines egyesült egy másik légitársasággal.

2019-ben a szociális, pontosabban pényügyi, vagyoni egyenlőtlenségek témájában is megszólalt, egyenesen “nemzeti sürgősségnek” nevezve a problémakört. De térjünk rá a vagyonára, ez a hírek szerint a következőképp alakul:

  • 18,6 milliárd dollár,
  • ezzel a 69. leggazdagabb ember a világon,
  • 26. a Forbes 400-as listáján.

2011-ben csatlakozott Bill Gates kezdeményezéséhez, melynek lényege, hogy még életükben jótékony célokra fordítsák a kimagaslóan tehetős emberek vagyonuk felét.

Kiemelt hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, eddig közel kétszáz millió dollárt fordított például az óceánok védelmére. Támogat továbbá iskolákat, egészségügyi intézményeket, számos egyéb ügyet, célt, társadalmi kezdeményezést.

Most már kétségtelenül kijelenthetjük, hogy trend, sőt talán “divat” a meghatározó befektetők, hedge fundok, általában az intézményi befektetők, nagyvállalatok körében, hogy kedvező színben beszéljenek a bitcoinról, sokan be is fektetnek.

Ha ez a trend folytatódik, tovább erősödik, akkor valóban jó esélye van annak, hogy 2021 során újabb történelmi csúcsokra jusson a vezető kriptopénz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img